Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Carme Junyent i Bel Zaballa parlaran sobre el futur del català a L’Agrícol

Vilafranca del Penedès | 28-10-2020 20:00 h.

Carme Junyent i Bel Zaballa parlaran sobre el futur del català a L’Agrícol

L’acte s’ha programat per al proper 28 d’octubre, a les 20h, a la Sala Kichner, del Centre Artístic Penedès L’Agrícol, organitzat per la secció literària de l’entitat. Per tal de poder garantir la seguretat sanitària, l’aforament de l’acte serà limitat i l’entrada es farà segons l’ordre d’arribada fins a completar la capacitat prevista.

“El futur del català depèn de tu” va néixer com un encàrrec de l’editora Isabel Martí a Carme Junyent i ha estat possible gràcies al tàndem a quatre mans que va fer amb la periodista i correctora Bel Zaballa, i que compta amb una introducció titulada, sense complexos, “El llibre que m’han escrit”.

Carme Junyent és científica acreditada, Creu de Sant Jordi, professora de la Universitat de Barcelona i especialista en llengües amenaçades d’arreu del món. Coneix profundament els tics, les autotrampes i, en definitiva, els símptomes d'un camí sense retorn. Per això ens alerta i ens explica de manera clara i diàfana el com i el per què el català està malalt.

La lingüista dóna dades per posar en context la situació de la llengua catalana. Les darreres dades ja no parlen de comarques sinó d'àmbits territorials. Pel que fa a parlants habituals, el Penedès està en un alarmant 38%.  A banda de les Terres de l’Ebre, cap àmbit territorial –ni a la Catalunya Central ni a les comarques gironines– supera el 60%.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!