Agenda del Penedès

Altres

CUMPRASIA, biaix poètic

Llorenç del Penedès | 06-11-2020 21:00 h. fins 27-11-2020

CUMPRASIA, biaix poètic

Des de la Cumprativa volem donar rellevància a aquesta expressió literària, a cops menystinguda.  Volem fer arribar al públic en general les tendències actuals, de vegades desconegudes.  Volem apropar la poesia al poble de Llorenç del Penedès i a tots aquells que es puguin acostar, intentant dissipar les errònies creences que la situen en una esfera de llunyana i inaccessible, només apte per a iniciats.  Amb aquesta propòsit s’han programat un total de tres actes que es duran a terme els divendres 6, 13 i 27 de novembre, tots ells a les 8 del vespre.

El primer acte arriba el proper divendres 6 de novembre, sota del que hem vingut a anomenar Poesia propera.  Cinc autors vinculats al poble de Llorenç del Penedès ens mostraran el seu mestratge en el domini de la lírica, tot fent-nos gaudir d’un recital emocionant on poder descobrir el bo i millor del seu repertori.  Es tracte de la Roser Guasch Bea, el Carles Figueras Calvo, la M. Carme Rafecas, la Nati Soler Alcaide i l’Alba Vinyes Lasso, posseïdors tots ells d’un ric imaginari que han plasmat en les seves obres publicades els darrers anys.  Aquesta serà doncs la primera de les fórmules proposades en l’intent de demostrar que la poesia té diferents veus i formes d’expressió.

El divendres 13 de novembre serà el dia de la Poesia consolidada amb la presència a la Cumprativa de l’escriptor, poeta, professor i crític literari, en Jordi Llavina.  Tot un referent al Penedès, ha treballat en el món editorial, el periodisme i l’educació.  Desprès d’una dilatada i reconeguda trajectòria, on ha publicat una vintena de llibres, alguns reconeguts amb importants premis literaris -el seu darrer llibre El Magraner, enguany a guanyat el 43è. Premi Marià Manent de poesia-. En aquesta ocasió ens farà una lectura comentada pels seus 8 llibres de poesia publicats..

Finalment, el divendres 27 de novembre com a representant de la Poesia novella clourà aquesta primera edició de CUMPRASIA, biaix poètic una poetessa que podríem classificar com la revelació del moment, la Juana Dolores Romero Casanova. Personatge polifacètic per antonomàsia (actriu, autora teatral, poetessa...), ha aixecat darrerament molta polseguera donat que, com diu en Xavier Aliaga el personatge provocador, bocamoll i expansiu que hi ha al darrere ho devora tot amb la seua pirotècnica i permanent presència, el seu proletarisme hipersexualitzat i els trets de canó a tort i dret.  Ella ve a presentar-nos els diferents colors de la seva paleta poètica després de guanyar el Premi Amadeu Oller per l’obra “Bijuteria”.

 

La Cumprativa torna a fer un cop més una aposta ferma en la reivindicació del paper de la dona en el panorama cultural actual, programant una sèrie d’actes on la seva presència és majoritària.  Així mateix, des de l’entitat s’està apostant fortament per donar un impuls a la cultura i a l’art, tot posant de manifest els valors d’aquest ateneu, la implicació de les persones que en formen part i la reivindicació de Llorenç del Penedès com un punt de referencia cultural en el mapa.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!