Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Setmana de la Pedra Seca

Vilafranca del Penedès | 28-11-2020 11:00 h.

Setmana de la Pedra Seca

Dissabte 28 de novembre de 2020
A les 11.00 hores en directe,
a través de plataforma digital
cal fer la inscripció al web de l’IEP (iepenedesencs.org – contacte) per rebre l’enllaç
http://www.iepenedesencs.org/2018/contacte.php

Participen al col·loqui:
Xavi Puig
Pagès i Margener, de Sant Pere de Ribes
Gener Aymamí Domingo
(IEP)

Abraham Guillén Villar
Antropòleg i biòleg
Coordinador de les XXVIII Jornades d’Estudis Penedesencs
Montserrat Traver Vives
Antropòloga i biòloga
Moderadora
Dolors Garcia Martínez
Coordinadora

El proper 28 de novembre es commemora el 2n aniversari de la Declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Per aquesta raó, del 23 al 29 de novembre de 2020, es celebra a tots els racons dels Països Catalans a Setmana de la Pedra Seca, per reivindicar el patrimoni de la pedra seca i la seva tècnica constructiva, a la qual participen nombroses entitats i particular, que organitzen activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor. 2 La Setmana de la Pedra Seca és un projecte de cooperació, proposat per Col·laboraXPaisatge i impulsat per ADRINOC amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional) i la participació de cinc grups d’acció local (GAL) d’arreu del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l’Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El projecte compta també amb un soci a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el GAL Terres Romanes en Pays Catalan.

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels Ajuts de Cooperació Catalana entre Grups d’Acció Local i cofinançada pel FEADER.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!