Fires i festes

Tres Tombs 2021

Vilanova i la Geltrú | 16-01-2021 11:30 h. fins 17-01-2021

Tres Tombs 2021

Tot i que encara s'està treballant en la proposta, la voluntat de l'Associació i de l'Ajuntament és que surti el carro de Sant Antoni a fer una passejada per la ciutat. Quant a la venda de tortells, s'ha previst posar dos carros: un al capdamunt de la rambla Principal, a la plaça de les Neus, i l'altre a la cantonada de la rambla Principal amb l'avinguda de Francesc Macià.

La presentació dels actes previstos per a Sant Antoni 2021 ha servit també per fer la presentació pública del cartell d'enguany, obra de la dissenyadora Neus Claramunt. “ La voluntat d'embolcallar el cavall ha estat per fer palesa la situació en la què ens trobem. El joc de la doble ombra vol ser un homenatge tant a la gent que ens ha deixat en aquesta pandèmia com a totes les famílies que han patit la pèrdua d'un ésser estimat”.

La regidora de Cultura ha afegit que “tot i que sabem que no hi ha possibilitats de celebrar els Tres Tombs tradicionals, sí que farem aquells actes que, per l'espai on es desenvolupen, ens permeten el control d'aforament”. És per això que algunes de les activitats caldrà  adquirir entrada, tot i que gratuïta.

Per al dissabte 16 de gener, a les 11.30 h, al Teatre Principal, es farà el tradicional pregó dels Tres Tombs (amb entrada), que enguany anirà a càrrec del Dr. Jesús Albiol. Seguidament, a les 12 en punt, es procedirà al llançament dels 12 morterets i la tronada d'inici de la Festa Major d'Hivern, des de la plaça de Sant  Antoni. Al mateix temps, es procedirà al lliurament de la bandera a la ciutat, i quedarà exposada al balcó de l'Ajuntament.

El diumenge 17 de gener, a les 10.30 h i a l'església arxiprestal, es realitzarà el tradicional ofici solemne en honor a Sant Antoni Abat (amb entrada), oficiat pel Mn. Pere Milà, rector de la parròquia de Sant Antoni. I a partir de les 12 h, a la plaça de Sant Antoni, es preveu que es pugui realitzar la sortida del Carro de Sant Antoni Abat, per realitzar uns  “Tres Tombs” diferents. Així mateix, durant tot el matí realitzarem la tradicional venda de tortells amb els carros de tortells.

A banda d'aquests actes més tradicionals, els dies 15 i 16 de gener es podrà veure a la plaça de l'Assumpció, núm. 5, l'exposició de pintures “Els tres tombs”, de Julen W. L'horari serà els matins d'11 a 13 h i a les tardes de 17 a 20 h.

Condicions generals (amb entrada)

Per assistir al pregó de Sant Antoni i a l'Ofici solemne de Sant Antoni Abat caldrà adquirir entrada, gratuïta, pel control dels seus aforaments limitats. Tots els recintes tenen garantides les mesures de seguretat i higiene en motiu de la COVID-19 i es demana la col·laboració dels assistents.

Per adquirir l'entrada: màxim 5 entrades per persona.

- Al web www.escenavilanova.koobin.cat, a partir del 9 de gener, a les 11 h i fins a 2 hores abans de l'acte.

- A la taquilla del Teatre Principal, el dissabte 9 de gener, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h i el dissabte 16 de gener, de 17 a 20 h.

- Al Teatre Principal i a l'Església Sant Antoni: des d'1 hora abans de l'acte, en cas de tenir entrades disponibles.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!