Agenda del Penedès

Exposicions

Gravats de Josep Pérez González

Vilafranca del Penedès | 22-01-2021 17:00 h. fins 28-02-2021

Gravats de Josep Pérez González

Amb el títol A-LLUM, l’exposició, que es podrà visitar fins al 28 de febrer, és un elogi a la natura i a la llum. Les obres que l’artista ha seleccionat per aquesta exposició tenen una estreta relació amb l’interès de l’autor per la natura, pels paisatges a contraclaror i les formes translúcides.

Josep Pérez González sent molt d’afecte per la terra i el bosc. Quan surt a caminar el sorprenen els petits canvis de la natura, observa com canvien els colors dels arbres, de les vinyes i del paisatge de ribera depenent de la llum del dia i de l’època de l’any. Sobre el terreny, fa fotografies i apunts que utilitza després per treballa al seu estudi, l’Espai Tarlatana. Aquests mitjans gràfics són el preludi per iniciar el procés del gravat litogràfic, consistent a transferir les imatges i les grafies a les planxes fotosensibles d’alumini. Aquests materials metàl·lics seran les matrius, entintades prèviament amb rodets, que utilitzarà per estampar les composicions gràfiques sobre el paper amb l’ajut del tòrcul o premsa. En el cas dels grofats utilitza el material trobats del bosc o materials additius, per poder imprimir relleus directament sense entintar.

43 obres de 50x70 i un muntatge de llums cilíndriques són les peces que es presenten en aquesta exposició. Són peces de tiratges curts, principalment de variants d’estat de colors o bé de monotípies. També hi són presents els llibres d’artista i els muntatges de llum.

L’artista

Josep Pérez González treballa a l’estudi Espai Tarlatana del poble de Sant Joan de Mediona, dedicat a l’estampació del gravat, experimentant amb diferents tècniques calcogràfiques i litogràfiques. És llicenciat en Belles Arts, en l’especialitat de pintura i llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona.

Ha ampliat la seva formació artística experimentant amb tècniques de cianotípia, calcografia, litografia i gravat no tòxic. Ha rebut formació de tècniques de dibuix, disseny assistit per ordinador i tractament de la imatge a l’ICE de la UPC, de la UAB i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Ha estat professor de dibuix i catedràtic d’Ensenyament de Secundària.

Ha participat en més de seixanta exposicions individuals, col·lectives i fires d’art. Al Penedès, ha participat en vàries edicions del Firart de Vilafranca i Glops d’Art del territori Mediona-Riudebitlles.

Recentment ha estat guardonat amb el primer premi de dibuix i gravat del concurs V Premi de pintura, dibuix i gravat 2020, patrocinat per la Fundació Privada Mútua Catalana.

És membre del gruat d’art ART-TRA de Barcelona.

Horaris de visita

L’exposició A-LUM es podrà visitar a partir d’aquest divendres 22 de gener, a les 17h, i romandrà oberta al públic fins al diumenge 28 de febrer.  Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!