Teatre, dansa i arts escèniques

Encara hi ha algú al bosc

Vilanova i la Geltrú | 28-02-2021 19:00 h.

Encara hi ha algú al bosc

Va passar al cor d'Europa, a dues hores d'avió de Barcelona. Aquí gaudíem de l'eufòria olímpica. A Sarajevo l'havien viscuda uns anys abans. De sobte, la televisió ens servia imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina barrejades amb el recompte de medalles olímpiques a Barcelona. El novembre de 2020 farà 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 dones i nenes van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. La majoria de les víctimes són musulmanes però també n'hi ha d'origen croat, serbi i gitano. Els seus relats són idèntics, i moltes de les supervivents ho viuen en silenci, ignorades per les institucions i rebutjades per les pròpies famílies. Aquesta obra dóna veu a la memòria i a la determinació d'aquestes dones i dels fills i filles nascuts de les violacions de lluitar contra l'oblit, ara que els focus i les càmeres fa temps que van marxar de Bòsnia. Per la Nevenka, la Milica, la Meliha, la guerra encara no ha acabat. El dolor que senten és tan gran que, per elles, “Encara hi ha algú al bosc”. I nosaltres, on érem? On som?

D'Anna Maria Ricart. Amb Ariadna Gil.
FITXA ARTÍSTICA

Autora: Anna Maria Ricart Codina.
Investigació i documentació: Teresa Turiera-Puigbò Bergadà.
Direcció: Joan Arqué Solà.
Intèrprets: Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Ileri.
Coproducció de Temporada Alta - Festival Internacional de Catalunya, Girona/Salt.
GÈNERE: teatre.

DURADA: 1h 40'

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!