Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Monòleg de l’actriu Yolanda Villena Gil

Cubelles | 07-03-2021 11:35 h. fins 08-03-2021

Monòleg de l’actriu Yolanda Villena Gil

El Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Cubelles, Canyelles i Olivella han dissenyat conjuntament una programació d’activitats per a celebrar el Dia Internacional de la Dona.

Amb el lema “No ajudis, implica’t”, la commemoració girarà al voltant de la corresponsabilitat, és a dir la distribució equilibrada, equitativa i funcional de la planificació, l’organització i la realització de les tasques domèstiques, de la cura d’infants i de les persones dependents, dels espais d’educació i del treball remunerat.

En aquest sentit, les diverses activitats reforçaran la idea la importància de la participació responsable de totes les persones del nucli familiar en l’execució de les tasques domèstiques, i del conjunt de necessitats: organització, planificació, ús del temps, etc.

A les escoles dels tres municipis es distribuirà una càpsula en vídeo amb el conte teatralitzat “El meu pare és mestressa de casa. I què?” a càrrec de l’Aula d’Activitats Teatrals Tracart. Amb aquest conte és proposa que l’alumnat faci un dibuix sobre la corresponsabilitat el mateix 8 de març, amb tots els dibuixos es realitzarà un vídeo posteriorment.

Per a joves s’ha creat un repte de Tik Tok sobre la corresponsabilitat, que es llençarà el mateix 8 de març i estarà actiu fins el 29 de març. Es premiarà la participació amb el sorteig de 3 anelles de llum, amb suport per al mòbil. Igualment, es distribuirà material d’altres campanyes entre les persones participants, que es podrà recollir als espais joves.

Diumenge 7 de març s’oferirà a tota la ciutadania un monòleg de l’actriu Yolanda Villena Gil, amb la direcció artística de Mònica Muntané, i un debat posterior amb Alba Garcia, tècnica en polítiques públiques d’igualtat de l’Ajuntament de Sant Feliu i exdirectora del Programa de seguretat contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya.

El monòleg es podrà seguir en directe al canal de zoom de l’Ajuntament de Cubelles

https://us02web.zoom.us/j/86088145552?pwd=dFV6MTJQYkNMbHhibjQxRlJRUTdXZz09 (Meeting ID: 860 8814 5552. Passcode: 678787)

Aquest treball conjunt s’ha desenvolupat en el marc de la Taula d’Igualtat de Canyelles, Cubelles i Olivella, constituïda el passat mes de novembre per a incorporar transversalment la perspectiva de gènere, promovent activament la igualtat efectiva de dones i homes.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!