Altres

Dia Internacional de les Dones a Vilanova

Vilanova i la Geltrú | 08-03-2021 12:00 h. fins 12-03-2021

Dia Internacional de les Dones a Vilanova

Així, l'Ajuntament convida el mateix dilluns 8 de març, a les 12 h a la plaça de la Vila, a la lectura del manifest institucional. Enguany el llegirà Isabel Marco, llevadora i membre del grup de Dones, Identitat i Diversitat (DID). Aquest grup de dones de diferents orígens i edats ha confeccionat i penjat, un any més, el guarniment al balcó de la façana de l'Ajuntament, mantenint les mesures per prevenir la Covid-19. Els símbols femenins de l'ornamentació estan inspirats en l'obra “El placer femenino es clitórico”, de María-Milagros Rivera Garretas.

També s'ha organitzat un cicle online de tallers vivencials: “Eines per gaudir de l'amor”, amb sessions gratuïtes els dies 9, 16 i 23 de març, de 16.30 a 18 h, de la mà de la psicòloga especialitzada Marta Espelt. S'hi poden inscriure dones majors de 16 anys a través d'aquest formulari fins al mateix matí de cada sessió. La sessió del 9 de març, amb el títol #AmorRomàntic, se centrarà en treballar eines per identificar i trencar amb els mites de l'amor romàntic; la sessió del 16 de març, #Desamor, tindrà per objectiu que les participants puguin autoavaluar el grau d'amor i desamor en les seves relacions sexoafectives; i la darrera sessió, la del 23 de març, #Emocions&Cura, facilitarà eines per a l'autocura.

A més, l'Ajuntament visibilitzarà la commemoració del 8 de Març amb la col·locació de vuit pancartes amb lemes d'empoderament feminista a espais públics del municipi. Als set centres cívics i al Mercat del Centre es podran veure pancartes amb frases que la ciutadania ha fet arribar mitjançant el Whatsapp de l'Espai d'Equitat (626234696) amb l'objectiu d'enfortir el potencial social, polític i econòmic de les dones.

D'altra banda, el 12 de març es farà l'acte de lliurament de premis del 24è Concurs fotogràfic L'Empremta femenina a les 18 h, a la Casa Olivella. Es premiaran 5 col·leccions fotogràfiques que visibilitzin dones protagonistes de les seves vides i com a a agents de transformació del seu entorn.

Aquesta setmana, les biblioteques municipals de la ciutat també se sumen a la commemoració del Dia Inernacional de les Dones amb activitats com els aparadors amb novetats sobre la temàtica, les vídeorecomanacions, o la xerrada, el dijous 4 a les 18 h, “Les dones també fan còmics. L'escola de la Claire Brétecher: la pionera i les seves alumnes”. Serà una xerrada virtual gratuïta a càrrec de Montserrat Terrones, especialista en còmic. Les places són limitades, i cal inscripció prèvia trucant a la Biblioteca Armand Cardona o amb el formulari digital.

Finalment, el mateix dilluns 8 de març, les entitats feministes de la ciutat convocaran actes oberts a la ciutadania mantenint les mesures de prevenció de la Covid-19.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!