Cursos, tallers
Regulació de l’acidesa i el pH en el vi mitjançant l’ús de llevats seleccionats
Vilafranca del Penedès | 23-03-2021 11:00 h.
L’INCAVI organitza una jornada tècnica sobre noves espècies de llevat que poden millorar la qualitat dels vins en un escenari de canvi climàtic
Les repercussions que comporta l’escalfament global del planeta està afectant les característiques físico-químiques del vi, sobretot en climes càlids com el de Catalunya. Algunes de les repercussions més importants són l’increment del grau alcohòlic a causa d’una elevada concentració de sucres al most, la disminució de l’acidesa per la degradació accelerada dels àcids del raïm a conseqüència de les elevades temperatures i, lligat a aquest fet, un increment del pH.
L’INCAVI i l’IRTA investiguen com diferents espècies de llevat, durant el procés de fermentació del most, poden ajudar a mitigar aquests efectes del canvi climàtic en el vi. I, per tal de presentar alguns dels estudis duts a terme, el proper 23 de març, a les 11h, organitzen una jornada telemàtica sota el títol “Regulació de l’acidesa i el pH en el vi mitjançant l’ús de llevats seleccionats”.
Concretament, les tècniques i investigadores Gemma Roca i Carme Masqué, de l’INCAVI, explicaran la gestió de l’acidesa dels vins mitjançant la inoculació de soques no-Saccharomyces de l’espècie Lachancea thermotolerans, i la tècnica investigadora de l’IRTA-INCAVI, Anna Puig, presentarà l’ús de soques seleccionades de Saccharomyces per a modificar el pH i l’acidesa durant la fermentació alcohòlica. Les dues presentacions formen part dels resultats d’una activitat demostrativa finançada pel DARP.
La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.