Agenda del Penedès

Activitats esportives

VilaPensa: El mal dels innocents

Vilafranca del Penedès | 12-04-2021 10:08 h. fins 19-04-2021

VilaPensa: El mal dels innocents

El VilaPensa d’enguany comptarà amb la presència de ponents d’alt prestigi en el món de la filosofia contemporània. Després de passar pel CCCB, l’alemany Markus Gabriel farà parada al Penedès per parlar de la necessitat dels ‘Principis morals per a temps foscos’. Gabriel és filòsof per a la Universitat de Bonn i el creador del Nou Realisme (contemporani), un moviment filosòfic que ha tingut un impacte en el pensament europeu, especialment entre els més joves.

El 12 d’abril serà el torn del professor universitari de filosofia Josep M. Esquirol, Premi Nacional d’Assaig amb la publicació La Resistència íntima. El filòsof aproparà els assistents el mal com a problema filosòfic.

El festival proposa diferents formats i temes molt diversos. Des d’un col·loqui sobre el malestar social i polític arran de la Covid-19, fins a una taula rodona sobre les simbologies del mal. ‘El mal dels innocents’ també obrirà pas a la cultura audiovisual amb exposicions i cinema: l’esdeveniment brinda l’oportunitat de projectar en tres parts, per segona vegada a Catalunya, la gran obra documental ‘Shoah’ (1985), de Claude Lanzmann.

Tots els actes principals del VilaPensa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i en streaming per la seva web. L’auditori de VINSEUM en serà el plató i se’n permetrà l’aforament limitat del públic. Serà imprescindible fer la reserva al web d’entrades.vinseum.cat

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!