Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Aquell anhel mai satisfet

Vilafranca del Penedès | 15-04-2021 18:30 h.

Aquell anhel mai satisfet

El periodista i llicenciat en filosofia Josep Giménez Noguera (Beuda, 1939) presentarà dijous, dia 15 d’abril, a dos quarts de set de la tarda, a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès, el llibre Aquell anhel mai satisfet en el qual reivindica la figura del seu pare, el mestre Josep Giménez Estebanell, que, entre altres poblacions, va exercir durant molts anys el seu magisteri a Vilafranca com a professor de dibuix a l’Institut Eugeni d’Ors. La glossa del llibre anirà a càrrec del professor emèrit i Síndic de la Universitat de Girona, Joan Manel del Pozo.

A Aquell anhel mai satisfet el lector hi trobarà el recull de la poesia, en bona part inèdita, de Josep Giménez Estebanell, així com una biografia del poeta que ajuda a entendre l’obra d’aquest mestre nascut a Balsareny l’any 1909 que va començar a exercir la docència amb només 19 anys fins a la seva mort l’any 1969. En aquest sentit, el llibre també fa una mena d’immersió en una època marcada per la conflictivitat política i social –dictadura de Primo de Rivera, Segona República, Guerra Civil i franquisme- que ha marcat decisivament la història contemporània de casa nostra. Amb una prosa àgil, doncs, a més de recollir i vindicar l’obra poètica de Josep Giménez Estebanell, el llibre fa un recorregut per unes dècades decisives de la història del segle XX.

Per més que la seva vida hagi estat vinculada amb Vilafranca del Penedès pràcticament des de sempre, Josep Giménez Noguera va néixer l’any 1939 a Beuda, una localitat de la Garrotxa en la qual el seu pare va exercir el magisteri, juntament amb Ripoll i Vilafranca del Penedès. Giménez Noguera es va llicenciar en filosofia a París l’any 1970, però de ben jove va començar a col·laborar en la premsa escrita tant a Ripoll com a Vilafranca del Penedès on es consagraria com a periodista assumint la direcció de Ràdio Vilafranca. Posteriorment, es dedicaria a la formació de les noves fornades de professionals de la comunicació radiofònica.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!