Música, concerts, balls

Concert de Música de Cambra al Foment Vilanoví

Vilanova i la Geltrú | Foment Vilanoví | 18-04-2021 18:00 h.

Concert de Música de Cambra al Foment Vilanoví

Noctes és un cor de cambra fundat l’any 2019 per l’Àlex Honrubia, juntament amb tres amics, amb la voluntat de promoure la música de cambra i de qualitat. Després d’haver format part de diversos cors de Catalunya i de passar anys cantant junts, es crea el grup de 14 joves cantants que ara conformen aquest cor de cambra.

Noctes, sota la direcció de Maria Mauri Fàbregas, se centra a oferir un repertori variat i versàtil, per tal de divulgar la música antiga, aprofundir en les peces clàssiques i romàntiques i la música d’autors contemporanis. Sempre oberts a nous reptes i experiències per seguir creixent musicalment amb cada programa.

Maria Mauri Fàbregas (1991) inicia els seus estudis musicals a l’Escola de Música de Vic. Es gradua en interpretació de piano clàssic i direcció a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i cursa un màster en l’especialitat de pianista acompanyant a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. És a Londres on s’inicia en el món de la direcció, coneixent a Julia Jones amb qui fa un curs de direcció operística al Royal Opera House.

El 2014 comença la seva activitat regular com a directora, assistint a la Coral Canigó i al Fòrum Vocal. El 2016 passa a ser la directora titular del Cor de cambra ARSinNOVA, i des de 2019 és també titular del cor de cambra Noctes.

A part de dirigir, combina l’activitat com a pedagoga (professora de piano al Taller de Músics ESEM), amb la de pianista repertorista (des de 2018 és pianista del Cor Jove Nacional de Catalunya, entre altres) i amb la de cantant (col·laboradora d’ensembles com The Beauty Fools o Bach Collegium Barcelona).

Calme des Nuits ens transporta a Espanya, França i Catalunya, passant pels villancicos de la música espanyola de Guerrero, Juan del Encina o del Cancionero de Uppsala, per la música francesa de Ravel, Poulenc i Saint-Saëns, amb moltes herències populars, i per la música catalana d’autors contemporanis com Joan Magrané i Andreu Diport, culminant així amb l’estrena de l’O vos omnes de Diport. Tots tres ambients, tot i ser d’èpoques i geografies molt diferents, es complementen entre ells, ja que comparteixen temàtiques comunes com ara la nit, l’amor o l’adoració.

PROGRAMA

Prado verde y florido – F.Guerrero, Cancionero de Medinaceli
Mi libertad en sosiego – Juan del Encina, Cancionero de Palacio
Ojos garços a la niña – Anònim, Cancionero de Uppsala
Como puedo yo vivir – Anònim, Cancionero de Uppsala
Si la Noche hace escura – Anònim, Cancionero de Uppsala

Calme des nuits – C. Saint-Saëns
Selecció de les 8 Chansons Françaises – F. Poulenc
I. Margoton va t’a l’iau
II. La Belle se sied au pied de la tour
III. Pilons l’orge
VII. Ah! mon beau laboureur
VIII. Les tisserands
Toi, le coeur de la rose – M. Ravel / Arr. C. Gottwald de L’Enfant et les sortilèges

Mare de Déu, humil tostemps e verge – J. Magrané de Oració
O Vos Omnes – A. Diport

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  • 8 €

T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!