Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Cicle d'activitats per recordar i reivindicar el ballarí Joan Magriñà

Vilanova i la Geltrú | 15-04-2021 19:30 h. fins 17-06-2021

Cicle d'activitats per recordar i reivindicar el ballarí Joan Magriñà

Una taula rodona sobre Joan Magriñà el Dia Internacional de la Dansa és l'activitat més destacada del cicle que Vilanova i la Geltrú dedica al ballarí vilanoví. Dins de la commemoració del 25è aniversari de la seva mort, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer promou un seguit d'accions al voltant del seu llegat.

Amb la conferència de Tomàs Manyosa dijous, 15 d'abril, sobre els inicis de Magriñà com a ballarí, començaran les activitats que es perllongaran tota la primavera. El mateix dia 15 s'obrirà a la sala patrimonial de la biblioteca una mostra amb part del seu llegat personal.

L'acte central de la commemoració serà el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, amb la taula rodona sobre “El dia a dia del Mestre al Liceu segons professionals del seu entorn més proper”, amb la participació de ballarins i ballarines com Carme Cavaller, Assumpció Aguadé i Emilio Gutiérrez, i l'escenògraf Ramon Ibars. La taula estarà moderada per Jordi Pujal i comptarà amb una intervenció especial de dos ballarins del Conservatori de Dansa de l'Institut del Teatre i el suport de Canal Blau.

Les altres conferències previstes per recordar Joan Magriñà seran el dijous 27 de maig, amb “Magriñà, polifacètic coreògraf”, a càrrec de Guillermina Coll, Mercè Núñez i Maite Casellas, i dijous 17 de juny “Vilanova en la dansa de Joan Magriñà” a càrrec d'Angi Brugueras i Laia Manuel.

La commemoració del 25è aniversari de la mort del ballarí vilanoví es va iniciar l'any passat amb l'estrena de l'audiovisual dedicat a la seva figura. Aquest documental es pot veure de nou a la mostra sobre Magriñà que estarà oberta fins al 15 de juny al Museu Víctor Balaguer. L'exposició comptarà amb el suport virtual de l'últim número de La Vitrina, que s'ha dedicat expressament a aquesta ocasió.

Totes les activitats previstes es duen a terme en col·laboració amb l'associació Licexballet.

Joan Magriñà i Sanromà (Vilanova i la Geltrú, 23 de desembre 1903 - 11 de setembre 1995) fou un ballarí i coreògraf. Des del 1937 fins al 1977 va ser primer ballarí i coreògraf del Gran Teatre del Liceu i mestre de diverses generacions de ballarins i ballarines.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!