Agenda del Penedès

Exposicions

125 anys del naixement de Charlie Rivel. El retrobament amb Cubelles (1954-1963), d’Antoni Pineda

Cubelles | 23-04-2021 11:00 h.

125 anys del naixement de Charlie Rivel. El retrobament amb Cubelles (1954-1963), d’Antoni Pineda

Si bé és públic i notori que el seu naixement a la nostra vila fou del tot casual, no ho és menys que, un cop es retrobà amb el seu poble nadiu el 1954, en plena maduresa, se sentí fascinat pel municipi i la seva gent fins al punt d’acabar abandonant París i instal·lar-se, amb el pas del temps, a Cubelles, ben a prop del mar. Mica en mica es va anar integrant a la vida social de la vila i esdevingué un veí més al qual no era estrany veure passejant per les places i carrers, visitar el cafè i participant d’algun acte festiu o popular del municipi.

Amb motiu del 125è aniversari del seu naixement, recuperem una exposició fotogràfica original del 2011 procedent del fons del president d’honor del GEC Amics del Castell, Antoni Pineda, amb tot d’imatges que mostren el retrobament de Charlie Rivel amb el seu poble de naixement, el setembre de 1954 així com la seva presència a la Festa Major de 1963, incloses les encara recordades actuacions a l’envelat i la plaça de la Vila, els dies 17 i 18 d’agost, respectivament. A més, en aquesta ocasió hem inclòs imatges extretes de la revista Por qué, de l’arxiu de Joan Vidal, corresponents a la breu visita a Cubelles que el gran clown realitzà el desembre de 1962.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!