Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del libre LGTBI: Claus bàsiques

Vilafranca del Penedès | 17-05-2021 18:30 h.

Presentació del libre LGTBI: Claus bàsiques

Què significa diversitat afectiva, sexual i de gènere? Quina és la llarga història de la lluita pels drets de les persones LGTBI? Com es manifesta l’LGTBI-fòbia? Com es tradueix en assetjament escolar? Quins protocols i bones pràctiques hem de seguir per a prevenir, detectar i eradicar aquesta xacra? Aquest llibre ofereix les clau bàsiques per entendre, aprendre i actuar a favor dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. En la primera part, l’històric activista i president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, explica d’una manera resumida els episodis més destacats de la lluita d’aquest col·lectiu: des del cas d’Oscar Wilde, la persecució nazi, la revolta de Stonewall i la repressió franquista, fins a les lluites recents a casa nostra. En la segona part, el psicòleg social i coordinador tècnic i també activista Cristian Carrer aborda l’LGTBI-fòbia d’una manera teòrica i pràctica i ofereix eines valuoses per prevenir-la, detectar-la i eradicar-la, sobretot en l’àmbit escolar.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntment de Vilafranca, Montse Arroyo, remarca que la commemoració d’aquest dia internacional “pretén incrementar la consciència sobre l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, per tal de seguir treballant des del món local per garantir els drets d’aquest col·lectiu”.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!