Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

DesNORMALitza't

Vilanova i la Geltrú | 11-06-2021 19:00 h. fins 20-06-2021

DesNORMALitza't

Pels dies 11, 15, 17 i 20 de juny s’han articulat quatre sessions per abordar com des de l’economia social es dona resposta als reptes que s’obren en l’àmbit cultural i visibilitzar l’existència d’una altra manera de fer cultura, diferent, transformadora, que defuig de la lògica del benefici per apostar per la sostenibilitat. Es tracta d’una iniciativa pionera al territori i que neix amb l’objectiu d’esdevenir una cita anual de debat i reflexió.

Els jardins del Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú, acolliran la primera de les sessions, que té per objectiu debatre al voltant del concepte normalitat, què s’entén per normalitat? és desitjable retornar a la normalitat anterior a la pandèmia? Es visibilitzen prou les formes de vida que trenquen amb la norma? Per abordar-ho es comptarà amb l'activista trans Teo Pardo, l'autor Eloy Fernández i la professora de la URV i membre del col·lectiu feminista Fridas, Iolanda Tortajada.

La segona sessió tindrà lloc el dimarts 15 de juny al bar Cal Trajo de Vilanova i sota el títol “Els festivals. D’autogestió cultural a autoocupació col·lectiva” hi participaran Violeta Palazón, del festival Esperanzah!, Àlex Pujol, membre de Txarango, Carles Tenesa, de propaganda pel Fet i Ramon Vagué de l’SMAC. Totes elles donaran resposta a qüestions com Què és la cultura? Com la vivim? Quins espais identifiquem? És sostenible com l’hem entès fins ara? Ha d’existir un canvi de format? Hem de posar consciència a la cultura que consumim?

El dijous, 17 de juny a les set de la tarda a Cal Trajo se celebrarà la tercera sessió en la qual s’abordarà la bretxa de gènere que existeix sobre i darrere dels escenaris i en la manera com s’aplica la perspectiva de gènere en projectes culturals de l’economia social i solidaria. Per fer-ho es visionarà el documental

Les Resilients, dirigit per Cristina Madrid. En acabar, la mateixa directora, juntament amb Yolanda Sey, del grup Sey Sisters i l’actriu Júlia Barceló centraran un espai de reflexió.

El tancament del cicle DesNORMALitza’t el posarà el projecte Les Contrabandistes, el diumenge 20 de juny a les dotze del migdia a Cal Trajo. Amb el títol “No hi ha excuses!” el que es pretén és debatre sobre la manera com dignificar la cultura sense caure en el model hegemònic. Per fer-ho, es presentarà el projecte Les Contrabandistes, una cooperativa de serveis que uneix cooperatives elaboradores de cervesa artesana amb l’objectiu de servir de cervesa i infraestructura a festivals i esdeveniments culturals i socials. I per tancar el cicle es farà un tast de cervesa La Tribu, de Les Contrabandistes.

Totes les sessions se celebraran de manera presencial i per assistir-hi cal inscriure’s a través de la web www.coopsetania.cat/desnormalitzat

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!