Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa Major de Sant Pere

Sant Pere de Ribes | 19-06-2021 19:30 h. fins 29-06-2021

Festa Major de Sant Pere

La presentació de la Festa Major de Sant Pere serà el primer dels grans actes de la celebració, el dissabte, 19 de juny, a les 19.30h, al jardí del Castell de Ribes. Hi participaran Anton Milà, autor de la separata; David Lecha, autor de la portada del programa, i representants de l’Ajuntament, la Comissió de Balls Populars i el col·lectiu Barraques. La separata, Petites històries de la Festa Major-La recuperació, recull diverses històries sobre com es va anar recuperant la celebració a partir dels anys de la postguerra.

Les barraques tornaran a ser, enguany, l’activitat destacada en els dies previs a la vigília i la diada de Sant Pere. Seguint els protocols vigents, es duran a terme a la Carpa Revolució, amb entrada anticipada i aforament limitat. S’inauguraran el dissabte, 26 de juny, a les 11h, i oferiran música DJ, concerts i espectacles, entre d’altres, durant el cap de setmana anterior als dos dies forts de la celebració.

La plaça de l’Església, l’espai de les exhibicions dels balls

Els balls populars oferiran les seves exhibicions a la plaça de l’Església, davant d’un públic que haurà d’haver fer reserva prèvia i que disposarà d’un aforament limitat. Els primers a fer-ho seran els balls populars infantils, el diumenge, 27 de juny, a les 18.30h.

Les altres dues exhibicions dels balls tindran lloc la vigília i la diada de Sant Pere. Dilluns, 28 de juny, a les 18.30h, es farà la primera de les exhibicions dels Balls Populars i la representació dels Balls Parlats. Les actuacions s’hi repetiran l’endemà, a la mateixa hora.

La disparada d’una traca aèria i el repic general de campanes obrirà els dos dies forts de la Festa Major el dilluns, 28 de juny, a les 13h. En substitució del tradicional Castell de Focs, a les 10.30h es farà l’encesa de petits espectacles pirotècnics des de diferents punts del poble. La vetllada es clourà amb el concert de vigília, a les 23h, a la Carpa Revolució, a càrrec de Wasa en cabina.

Concert de Festa Major, a la plaça de l’Església

L’Ofici de Festa Major, l’endemà dimarts, 29 de juny, a les 11h, a l’Església Parroquial de Sant Pere, es farà amb aforament limitat. El presidirà mossèn Fermín Martín, rector de la parròquia de Sant Pere, acompanyat dels capellans de l’Arxiprestat del Garraf. La Chatta Orquestra oferirà el Concert de Festa Major a les 22.30h, a la plaça de l’Església.

El programa de Sant Pere compta amb activitats paral·leles previstes per als dies posteriors, que s’obriran amb el tast d’introducció a la cervesa artesana el divendres, 2 de juliol, a les 19h, a El Palmerar del GER, i es clourà amb el concert a la fresca de Cerrado por derribo, també a El Palmerar del GER, el dissabte, 24 de juliol, a les 21h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!