Conferències, col.loquis

5è Seminari Guimerà

El Vendrell | 18-09-2021 10:00 h.

 5è Seminari Guimerà

La vida i l’obra d’Àngel Guimerà prendrà el protagonisme un any més al Vendrell, a l’Auditori del Tívoli, el dissabte 18 de setembre, a partir de les 10 h. El seminari comptarà amb la presentació de dos llibres, Guimerà i la poesia, en el qual es recullen les ponències de l'anterior edició, a càrrec de Gerard Guerra, i Àngel Guimerà, deu obres, una selecció de deu textos variats del teatre del dramaturg, a càrrec de Neus Oliveras.

A partir de les 10:30 h donaran el tret de sortida les ponències. La primera, anomenada “Guimerà i les relacions amb el teatre espanyol”, la durà a terme Enric Gallén, catedràtic i professor del Departament de Literatura i Traducció a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. A les 11 h, Joan Martori, llicenciat en Filologia Catalana i diplomat en teoria i crítica del teatre per l'Institut del Teatre i la UAB, i amb nombroses publicacions sobre l’obra de Guimerà, presentarà la conferència “Guimerà a l’escena Argentina”. L’última ponència, “El teatro español en tiempos de Guimerà”, anirà a càrrec d’Emilio Peral, catedràtic i doctor en Filologia Hispànica i Premi Extraordinari de llicenciatura i de doctorat per la Universitat Complutense de Madrid.

Per tancar la jornada, el Grup de Teatre Inestable del Vendrell oferirà una lectura dramatitzada de l’obra teatral L’Aranya, de Guimerà, a les 12:30 h.

Aquesta proposta, que va començar el 2016, vol esdevenir una trobada anual de referència per als estudiosos de Guimerà i per als directors, intèrprets o escenògrafs que vulguin representar la seva obra. Tot i així, està oberta a tots els públics, i ajudarà a l’espectador a conèixer una mica més de prop a una de les figures més destacades del teatre català.

L’organització del Seminari va a càrrec del Museu Àngel Guimerà, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell i compta amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.

Per a més informació i reserves es pot contactar amb el Museu Àngel Guimerà (c/ Santa Anna, 10), al telèfon 977 66 10 06 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!