Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

L'Orgue: antiguitat i futur

El Vendrell | 17-09-2021 20:30 h.

L'Orgue: antiguitat i futur

Els intèrprets d’aquest concert ens han fet arribar les següents paraules i reflexions sobre el que podrem sentir aquest divendres:

 

«L'orgue: antiguitat i futur»  i «Concert de campanes i música electroacústica al carrer» és un doble concert que explora algunes de les relacions possibles entre la música electroacústica i dos dels instruments principals que podem trobar en moltes esglésies i que normalment associem més a la música litúrgica, clàssica i popular: l'orgue i les campanes. Alhora aquest doble concert proposa al públic una escolta en dos espais diferenciats de l'església; l'interior i l'exterior.

 

-     L'interior com espai de recolliment.

-     L'exterior com espai de festa, espai de pas i de circulació.

El primer concert proposa una escolta atenta que combina obres del repertori per a orgue i obres de nova creació. L'orgue és un instrument que per les seves característiques sonores i de producció del so resulta molt atractiu per a compositors electroacústics, ja que pensen el seu so com a sons electrònics. Així doncs l'Anna, en Xavier, en Nadal i en Joan ha compost obres que exploren les relacions entre espai, electrònica i orgue de tres maneres i aproximacions diferents.

Les campanes també és un instrument que està dins de l'imaginari i de la tradició de la música electroacústica, a causa de les seves característiques: atac i ressonància. El seu so que navega entre una sonoritat harmònica i inharmònica segons el tipus i la qualitat de la campana i alhora el seu so metàl·lic resulta també molt atractiu per a la seva combinació amb música electrònica.

Tot plegat un recorregut entre tradició, instruments històrics i nova creació per a despertar la curiositat i d’altres sensibilitats expressives.

Cal que dir que el concert és amb l'entrada de taquilla inversa. Per aquest concert NO cal reserva prèvia.

També es podran seguir el concert en directe, a través de la Televisió el Vendrell i el Facebook Live de l'orgue.

Gràcies per la seva atenció i recordar-los que a l'entrada de l'església tindran a la seva disposició gel hidroalcohòlic i l'ús de la mascareta és obligatòria duran tot el concert.

I recordin la cultura és segura, però els recomanem: distància, neteja de mans i mascareta.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!