Agenda del Penedès

Exposicions

70è Aniversari de la Secció de Belles Arts del Casal

Vilafranca del Penedès | 17-09-2021 19:00 h. fins 31-10-2021

70è Aniversari de la Secció de Belles Arts del Casal

Una secció amb una història llarga, per on hi han passat nombroses persones i s’hi han creat moltíssimes obres d’art; una secció que és viva, que no oblida el passat ni els seus orígens, però que té ganes d’innovar i de presentar noves propostes plàstiques també, com les que exposa en aquesta exposició de la capella.

L’exposició s’articula en dues tipologies d’obres: les que recorren les dues parets laterals de la capella i la instal·lació, i les obres exposades a l’absis.

Pel que fa a les primeres, són obres realitzades en paper, pintades en tinta xinesa i pintura acrílica, amb motius vegetals orientals, com el bambú, i mediterranis, com els ametllers, amb tècniques clàssiques (pintura feta amb pinzell) i noves, i usant la tessel·lació (amb patrons i formes geomètriques) i el plegat. La llum hi té un paper important per a aconseguir que l’espectador en tingui una comprensió més àmplia, i finalment la seva mirada completi l’obra, tot aportant-hi sentiment i imaginació.

Pel que fa referència a les obres exposades a l’absis, són peces pintades a l’oli sobre fusta, que recreen i revisiten obres de dos pintors de finals del segle XIX i principis de segle XX, l’anglès John William Waterhouse i el francès William Adolphe Bouguerau, amb nous formats i procediments actuals, tot donant-ne una visió i interpretació diferent d’allò considerat clàssic.

L’exposició queda completada per fotografies en blanc i negre que mostren fragments d’aquests setanta anys dedicats a l’estimació, l’estudi i la pràctica artística.

El passat, el present i el futur units amb un fil conductor que és l’Art, que des de fa 70 anys es crea a la Secció de Belles Arts del Casal.

Acte inaugural

Aquest divendres hi haurà l’acte inaugural d’aquesta exposició que es podrà visitar fins al 31 d’octubre. Hi seran presents, el gerent de l’entitat, Salvador Casals; el vicepresident, Marcel Esteve; la presidenta de la Secció de Belles Arts, Sílvia Arniches, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas.

Visites comentades

L’exposició comptarà amb el servei de dues visites comentades a càrrec de membres de la Secció de Belles Arts del Casal. Tindran lloc els dissabtes 2 i 16 d’octubre, a les 19h. No es requereix inscripció prèvia però sí que l’aforament estarà limitat a 40 persones.

Horaris de visita

L’exposició, que romandrà oberta fins al diumenge 31 d’octubre, es podrà visitar de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!