Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Les revistes infantils en català a debat al centre L’Agrícol

Vilafranca del Penedès | 27-09-2021 19:00 h.

Les revistes infantils en català a debat al centre L’Agrícol

 Mercè Canela, directora de Cavall Fort, Àlex Novials, director de Petit Sàpiens, Maria Bertran, directora de Cocoter, moderats per Pere Martí, crític literari i escriptor, en seran els  protagonistes. La Biblioteca Torras i Bages complementarà l’acte amb una  exposició de revistes infantils i juvenils. L’acte es farà el dilluns, 27 de setembre, a les 19 h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol (passatge d’Alcover, 2 de Vilafranca del Penedès) organitzat per la secció literària de l’entitat. Per tal de poder garantir la seguretat sanitària, l’aforament serà limitat i l’entrada es farà segons l’ordre d’arribada fins a completar la capacitat prevista. Així mateix, més endavant estarà disponible a YouTube.

La Mainada va ser un setmanari infantil il·lustrat, d'orientació catòlica i catalanista, publicat a Barcelona del 10 de juny de 1921 al 23 de novembre de 1923. Va ser editat i dirigit per Avel·lí Artís i el principal redactor en cap en va ser en Joan Laguia i Lliteras. Era una revista de gran qualitat, dedicada als infants, que compartia molts elements amb les revistes infantils i juvenils de l'època, tant catalanes, com En Patufet, com estrangeres, sobretot franceses, de les quals publicava acudits, contes... traduïts. Va tenir un acurat disseny i una gran nòmina de signatures il·lustres, tant d’escriptors (Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner, Àngel Guimerà, Carles Riba, A. Rovira i Virgili...) com d’il·lustradors (Opisso, Serra Massana, Feliu Elias (Apa)...). Va ser suprimida per la Dictadura de Primo de Rivera i, doncs, només va poder publicar 129 números.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!