Agenda del Penedès

Altres

Arts i Natura Festival

Vilanova i la Geltrú | 02-10-2021 11:00 h. fins 03-10-2021

Arts i Natura Festival

El Consell Comarcal del Garraf i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes - Masia d’en Cabanyes presenten la programació d’enguany, condicionada per la presència de la Covid-19. En aquest sentit, s’han plantejat propostes en formats i aforaments més controlats que en edicions anteriors, però s’ha mantingut la participació d’entitats -escoles, associacions i persones a títol individual- que han volgut contribuir a crear un festival amb propostes de qualitat i amb la causa solidària. 

L’Arts i Natura Festival tindrà lloc els dies 2 i 3 d’octubre -dissabte tot el dia i diumenge al matí- i enguany presenta com a novetat la “Cursa solidària Arts i Natura”, organitzada pel Consell Esportiu del Garraf per a animar a les famílies a córrer per l’objectiu solidari.

Solidaritat i compromís cívic

D’acord amb el que s’ha plantejat en les altres edicions, el compromís cívic i la solidaritat continuen formant part d’aquest Festival. Enguany, la recaptació obtinguda fruit del pagament del tiquet d’entrada es destinarà a l’entitat Autisme amb Futur. L’aportació es de 4 € per participant. Val a dir que la inscripció i participació a la cursa solidària serà independent de l’entrada al Festival, tot i que el recapte també serà per la mateixa entitat, Autisme amb Futur. Les inscripcions a la cursa es realitzaran al web del Consell Esportiu del Garraf www.cegarraf.cat i el cost de participar-hi serà de 4 € per parella (adult i infant).

Per altra banda, i com és ja tradició, l’Arts i Natura Festival és una activitat que compta amb la implicació d’entitats i persones a títol individual vinculades a la cultura i el lleure, que ho fan possible. En aquesta ocasió més de 15 entitats han volgut sumar-se la iniciativa, on es posa de relleu la cultura, l’art, la literatura, el coneixement i l’expressió, contribuint també a crear una societat més justa, solidària,  igualitària i conscient.

Les propostes:

Dissabte 2 d’octubre

DESCOBRIR LA MASIA D’EN CABANYES EN FAMÍLIA

Visites comentades

La Masia d’en Cabanyes és una casa- museu que ens explica el segle XIX, el Romanticisme i la història d’una família benestant vilanovina. Descobriu-ne les seves col·leccions, estances d’època i la seva singular arquitectura i entorn natural.    

A càrrec de: CIRMAC

Sessions: A les 11, 12 i 13h.   

Durada: 50’

CREA EL TEU LETTERING EN UNA SAMARRETA

Taller d’Iniciació al lettering creatiu 

Un taller didàctic per a fer en família on aprendrem a fer lletres boniques i molt més, amb retoladors de pinzell i altres materials. Estamparem directament sobre una bossa o samarreta que et podràs endur a casa!

A càrrec de: Mercè Pedraza

Sessió: A les 11h

Durada: 2h30

Edats recomanades: Taller per a fer en família amb infants a partir de 7 anys

FEM XAPES!

Taller creatiu 

Deixeu anar la vostra creativitat artística o penseu el missatge que voleu mostrar en una xapa! La podreu lluir a la motxilla o on vulgueu!

A càrrec de:  Autisme amb Futur

Horaris: D’11 a 14h.

JARDINERS CREATIUS

Taller de jardineria i decoració de testos

Decorarem testos de cartró ecològic per a plantar-hi després esqueixos de plantes aromàtiques. Un taller a càrrec del  Centre Ocupacional i equip de Jardiners de TEGAR.

A càrrec de: TEGAR, Centre Ocupacional i Jardineria

Horari: D’ 11 a 14h

MÚSICA EN FAMÍLIA 

Activitat musical

Escoltar, ballar, cantar, moure’s, tocar i explorar són els objectius d’aquest taller per a fer amb els més menuts de la casa. Una aventura musical interactiva en un ambient íntim, de joc i creativitat.

A càrrec de: Raül Planas de Musicoteràpia Garraf

Sessió: A les 11h

Edats recomanades: De 0 a 3 anys

VOLEM NET EL BOSQUET!  

Activitat al bosquet de sensibilització mediambiental

Una activitat familiar de sensibilització i educació ambiental en la que aprofundirem en el coneixement dels espais naturals del nostre entorn i els projectes d’investigació que existeixen, a través d’un recorregut pel bosquet fomentarem accions sostenibles i veurem l’impacte que tenen els residus en la biodiversitat. 

A càrrec de:  Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf

Sessió: A les 11h

Durada: 2h

PETITS ANIMALONS

Taller toca-toca

La Masia d’en Cabanyes està a tocar del Parc Natural del Garraf. Sovint els i les conservadores hi troben animals que no hi haurien de ser, espècies invasores. En aquest taller els infants podran observar i tocar diferents animals vius, com tortugues, xinxilles, eriçons, conills o dragonets, etc., descobriran noves sensacions i aprendran a conèixer-los i respectar-los. D’aquesta forma se n’adonaran que adoptar un animaló és una gran responsabilitat.

A càrrec de:  Edulis

Sessions: A les 11h i 12h

Edats recomanades: De 4 a 12 anys

UNA CASA BEN CURIOSA I SINGULAR  

Activitat participativa al museu

La Masia d'en Cabanyes és una casa de fa més de 200 anys. Les estances, mobles, objectes i decoració ens transporten al passat. A través d’un joc d’observació i un trencaclosques, els infants descobriran com ha canviat la manera de viure.

L’activitat es desenvolupa a les estances de la planta noble de la casa-museu.

A càrrec de: Arc Gestió Cultural

Sessió: A les 16h

Edats recomanades: De 4 a 7 anys

CONTES EN BLAU

Conte

A Contes en Blau us convidarem a posar-vos unes ulleres que us faran veure el món en blau. I per què en blau? Perquè així veurem el món d’un color diferent, potser més semblant a com el veuen les persones que tenen autisme. I d’aquesta manera, a través dels contes, descobrirem la riquesa que hi ha en la diferència.

A càrrec de: Vivim del Cuentu. Autisme amb Futur

Sessió: A les  17h

Edats recomanades: A partir de 3 anys

TREU-TE EL BARRET AMB ELS CABANYES

Visita teatralitzada per a fer en família

L’escotilló Teatre es vesteix dels personatges més emblemàtics i mes romàntics que van viure a la Masia: el poeta, l’empresari, la seva muller i el darrer dels pintors. Tots es posaven i es treien el barret d’una manera singular.

A càrrec de: Escotilló Teatre , amb guió de Jordi Carrillo i vestuari de Pere Arenas

Sessions : A les 18h, 18h45 i 19h30

Diumenge 3 d’octubre

DESCOBRIR LA MASIA D’EN CABANYES EN FAMÍLIA

Visites comentades

La Masia d’en Cabanyes és una casa- museu que ens explica el segle XIX, el Romanticisme i la història d’una família benestant vilanovina. Descobriu-ne les seves col·leccions, estances antigues i la seva singular arquitectura i entorn natural.    

A càrrec de: CIRMAC

Sessions: A les 11, 12 i 13h. Durada: 50’

TALLER D’INICIACIÓ A L’URBAN SKETCHING O DIBUIX URBÀ

Taller en família

En aquest taller es presentaran algunes eines i recursos per iniciar-se a l'urban sketcking o dibuix urbà, una pràctica del dibuix en directe de la realitat que ens envolta. L’urban sketching pot ser una activitat solitària però sovint es fa en grup, amb altres dibuixants, que comparteixen les seves creacions a les xarxes socials.

A càrrec de: Núria Parés

Sessió: A les 11h  

Edats recomanades: Famílies amb infants a partir de 8 anys

CREA EL TEU LETTERING EN UNA SAMARRETA

Taller d’Iniciació al lettering creatiu

Un taller didàctic per a fer en família on aprendrem a fer lletres boniques i molt més, amb retoladors de pinzell i altres materials. Estamparem directament sobre una bossa o samarreta que et podràs endur a casa!

A càrrec de: Mercè Pedraza

Sessió: A les 11h

Durada: 2h30

Edats recomanades: Taller per a fer en família amb infants a partir de 7 anys

EL TRESOR DELS CABANYES

Joc de pistes en família 

El tresor dels Cabanyes és una gimcana que ens durà a fer un recorregut per l'exterior de la Masia, on haurem de superar un seguit de proves per resoldre l'enigma que ens va deixar en Josep Anton de Cabanyes i així, al final, trobar el seu tresor. Ho aconseguireu?

A càrrec de: Arc Gestió Cultural

Sessió : A les 11h

Edats recomanades: De 4 a 12 anys

CHOMÓN PER LA MAINADA

Cinema infantil  

Un passi de films del pioner del cinema Segundo de Chomón, coincidint amb el seu 150è aniversari, orientat als més petits de la casa. Descobreix el cinema dels primers temps i els trucatges del cinema mut!

A càrrec de: Artur Díaz Barbagli | Petit Cineclub de Vilanova i la Geltrú, Filmoteca de Catalunya i Federació Catalana de Cineclubs

Sessió : A les 11h30

BESTIARI SALVATGE D’ESTAR PER CASA 

Conte

Una sessió molt animal de contes poètics o de poesies contades amb música i il·lustració en directe. Bestiari Salvatge és un conte escrit i il·lustrat per Sebastià Serra carregat de detalls i racons que fan explosionar els sentits per a viure i gaudir d’una experiència salvatge.

A càrrec de: Oriol Toro i Sebastià Serra 

Sessió: A les  12h

Edats recomanades: A partir de 3 anys

CURSA SOLIDÀRIA ARTS I NATURA

Esport i natura per a tota la família

Cursa familiar i solidària en el marc natural i singular del bosquet de la Masia d’en Cabanyes, destinada especialment a infants d’entre 3 i 11 anys. La cursa es farà per categories d’edats i els infants hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.  Veniu a córrer per Autisme amb Futur!

A càrrec de: Consell Esportiu del Garraf

Sessió: A partir de les 10h.   

*El preu de participar-hi és de 4 € per parella i cal fer inscripció al web del Consell Esportiu del Garraf: www.cegarraf.cat

Més informació

Per a participar-hi cal fer inscripció prèvia per a cada activitat, emplenant els formularis d’inscripció que es troben al web www.masiadencabanyes.cat. Les activitats tenen aforament limitat i es realitzaran de manera segura, d’acord amb les mesures per a prevenir la pandèmia Covid-19.

El preu de l’entrada és de 4 € per persona i dia, una APORTACIÓ SOLIDÀRIA que es destinarà a l’entitat AUTISME AMB FUTUR. L’entrada es cobrarà en accedir al recinte de la Masia d’en Cabanyes.

El preu de participar a la CURSA SOLIDÀRIA ARTS I NATURA és de 4 € per parella. La inscripció és per parelles, persona adulta i infant, que correran junts a la categoria que pertoqui d’acord amb l’edat de l’infant.  La organització és a càrrec del Consell Esportiu del Garraf i les inscripcions s’han de fer al web www.cegarraf.cat

L’Escola d’Hostaleria de Sitges oferirà servei de bar i restauració durant el festival.

Es recomana utilitzar la bicicleta per anar a la Masia d’en Cabanyes.

En cas de pluja el festival quedarà ajornat a una nova data.

Sobre la Masia d’en Cabanyes i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes

El CIRMAC - Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes - es troba a la Masia d’en Cabanyes. L’Arts i Natura Festival es desenvolupa als diferents espais – sales i jardins- de la Masia d’en Cabanyes i a dins el CIRMAC.

L’Arts i Natura Festival inclou activitats de descoberta en família del CIRMAC, com DESCOBRIR LA MASIA D’EN CABANYES EN FAMÍLIA, UNA CASA BEN CURIOSA I SINGULAR i la vista teatralitzada TREU-TE EL BARRET AMB ELS CABANYES

Per a obtenir més informació de la Masia d’en Cabanyes i les seves activitats es pot consultar el web www.masiadencabanyes.cat així com la informació consta actualitzada a les xarxes socials, @masiacabanyes (Twitter i instagram) i @masiadencabanyes (a Facebook).

Les activitats de l’Arts i Natura Festival 2021 han estat possible gràcies a la col·laboració i participació de:

AUTISME AMB FUTUR  - CONSELL ESPORTIU DEL GARRAF  - EDULIS  - ELIM - FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS  - FILMOTECA DE CATALUNYA -INSTITUT JOAN RAMON BENAPRÈS – ESCOLA D’HOSTELERIA DE SITGES - JORDI CARRILLO L’ESCOTILLÓ GT - MANCOMUNITAT TEGAR DEL GARRAF  - MERCÈ PEDRAZA – LA TECLA GRÀFICA - MONTSE JAÉN  - NÚRIA PARÉS - PETIT CINECLUB - PERE ARENAS

RAÜL PLANAS – MUSICOTERÀPIA DEL GARRAF - SERVEI DE MEDI NATURAL I LITORAL DEL GARRAF - SEBASTIÀ SERRA - ORIOL TORO - TONI RODRIGUEZ -

VIVIM DEL CUENTU

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!