Agenda del Penedès

Cinema i vídeo

El viatge de Kalilu, de Miquel Carrillo

Sant Pere de Ribes | 30-09-2021 19:00 h.

El viatge de Kalilu, de Miquel Carrillo

L’acte es clourà amb un col·loqui obert al públic amb la participació de la secretària de la Fundació Kalilu Jammeh, Hermínia Nubiola, i del director del documental. L’assistència és lliure, amb aforament limitat i reserva prèvia, trucant al 93 810 92 10 o bé enviant un correu a l’adreça electrònica cooperacio@santperederibes.cat. L’acte l’organitzen l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, la Diputació de Barcelona i la Fundació Kalilu Jammeh.

En el documental, amb guió de Carles Castro i Miquel Carrillo, Kalilu explica als més joves de Jirong, la seva aldea natal, la peripècia que va passar viatjant des de Gàmbia fins a Catalunya durant 18 mesos. En paral·lel, 4 habitants de Jirong parlen dels seus projectes vitals i del seu dia a dia en una comunitat que va ser abandonada i que ara torna a revifar, units en l’esforç de construir la vida al voltant de les seves famílies, tot evitant la migració irregular a Europa. La pel·lícula es planteja, així, com un viatge d’anada i tornada per mostrar que sense la gent africana és impossible que el continent tingui el seu propi futur.

El protagonista del documental, Kalilu Jammeh, presideix la fundació que porta el seu nom i busca contribuir a la disminució de la pobresa extrema de les comunitats rurals de Gambia, afavorint l’accés de la població a l’educació, l’aigua i la sanitat. L’ONG forma part del Consell Municipal de Cooperació.  

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!