Conferències, col.loquis

Assemblea sobre la reforma del sistema públic de pensions a Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès | 28-09-2021 11:00 h.

Assemblea sobre la reforma del sistema públic de pensions a Vilafranca del Penedès

L’acord genera certeses sobre la sostenibilitat i el reforçament de les pensions públiques a casa nostra. Deroga la reforma de les pensions de l’any 2013 i elimina el factor de sostenibilitat imposat pel PP, que significava una reducció directa de les pensions. Assegurarà la revalorització de les pensions amb l’IPC, i destinarà anualment un 2% del PIB a pensions mitjançant els pressupostos generals de l’Estat, garantint d’aquesta manera una part del finançament addicional que necessitarà el sistema.

Aquest important acord, actualment en tràmit parlamentari a les Corts Generals, inclou una bateria de mesures en les quals es reconeixen nous drets com l’equiparació de les pensions de viduïtat de les parelles de fet, l’extensió del dret de cotització per a tots els programes de formació i la millora dels convenis especials per a persones treballadores de les cures i persones dependents, entre d’altres novetats. Igualment s’actua sobre la jubilació anticipada apropant l’edat efectiva de jubilació a l’edat legal a través d’un nou sistema d’incentius per als treballadors i les treballadores que allarguin la vida laboral.

També s’amplien els drets de jubilació de diverses modalitats i d'altres novetats que canvien la dinàmica negativa de les pensions viscuda en els darrers anys al nostre país. Per tal d'explicar amb certa profunditat el nou acord, i intercanviar impressions sobre ell, CCOO convoca a la seva afiliació i l’actiu sindical a una assemblea, oberta a la ciutadania, per demà, 28 de setembre de 2021, a les 11 hores. Tindrà lloc a la sala d’actes de l’Escorxador (carrer de l’Escorxador, 21, Vilafranca).

L’acte comptarà amb les intervencions d’Albert Rodríguez, coordinador comarcal de CCOO a l’Alt Penedès, de Saida Ehliluch, responsable de Polítiques d'Ocupació i Protecció Social de CCOO Catalunya, i de Miquel Lluch, secretari general de la federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO Catalunya. Davant la situació sanitària del moment, per participar a l’assemblea cal enviar un missatge de correu a bllapag@ccoo.cat, així com respectar les mesures preventives que encara s’han de mantenir davant els risc de la COVID-19.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!