Agenda del Penedès

Altres

Cumprasia, Festival de poesia

Llorenç del Penedès | 01-10-2021 21:30 h. fins 22-10-2021

Cumprasia, Festival de poesia

Des de La Cumprativa volem donar rellevància a aquesta expressió literària, a cops menystinguda. Volem fer arribar al públic en general les tendències actuals, de vegades desconegudes. Volem apropar la poesia al poble de Llorenç del Penedès i a tots aquells que ens vulguin acompanyar, intentant dissipar les errònies creences que la situen en una esfera llunyana i inaccessible, només apte per a iniciats. Amb aquesta propòsit s’han programat un total de quatre sessions, les quals es duran a terme a les instal·lacions del nostre ateneu els divendres 1, 8, 15 i 22 d’octubre, tots ells a 2/4 de 10 del vespre.

Comencem aquest divendres 1 d’octubre, dia assenyalat pels fets històrics recents.  Es tracta d’un acte obert a tothom en el qual únicament es demana que, si us bé de gust, reciteu un poema (propi o no) que us hagi desvetllat algun tipus de sentiment en el vostre interior.  A micròfon obert, tothom hi és benvingut, tant si ve a escoltar com si ve a recitar.  L’únic requisit que es demana es que el poema tingui un caire reivindicatiu o social.  Aquesta serà doncs la primera de les fórmules proposades en l’intent de demostrar que la poesia té diferents veus i formes d’expressió.

El divendres següent, dia 8 d’octubre li toca el torn a la poesia més propera. Cinc autors vinculats al poble de Llorenç del Penedès ens mostraran el seu mestratge en el domini de la lírica, tot fent-nos gaudir d’un recital emocionant on poder descobrir el bo i millor del seu repertori.  Es tracta de la Roser Guasch Bea, el Carles Figueras Calvo, la Maica Rafecas, la Nati Soler Alcaide i l’Alba Vinyes Lasso, posseïdors tots ells d’un ric imaginari que han plasmat en les seves obres publicades els darrers anys.

El divendres 15 d’octubre serà el dia en el que comptarem amb la reconeguda escriptora Dolors Miquel -o com ella vol que la coneguin ara, Lola Miquel-, poeta catalana que ha publicat des dels 90 del segle passat disset llibres de poesia, l’últim dels quals, “Sutura”, aquest mateix 2021.  La seva obra poètica, no mancada en ocasions de polèmica, ha estat reconeguda i premiada en nombroses ocasions, darrerament amb el Premi Crítica Serra d’Or de Poesia 2020 i Premi de la Crítica de poesia catalana 2020, ambdós per l’obra “Ictiosaure”.  Com ella ha escrit a “Genealogia”: “Era una dona abocada a escriure llibres o a morir (...) La poesia feia miracles”.

Per últim, el divendres 22 d’octubre, La Cumprativa serà visitada per l’escriptor, poeta, professor i crític literari, Jordi Llavina. Tot un referent al Penedès, ha treballat en el món editorial, el periodisme i l’educació. Compta amb una dilatada i reconeguda trajectòria, on ha publicat una vintena de llibres, alguns reconeguts amb importants premis literaris –un dels darrers amb el seu llibre El Magraner, guardonat amb el 43è. Premi Marià Manent-.  En aquesta ocasió ens farà una lectura comentada pels seus darrers llibres de poesia publicats.
Com es pot veure clarament, La Cumprativa està apostant fort per donar un impuls a la cultura i a l’art, tot posant de manifest els valors d’aquest ateneu, la implicació de les persones que en formen part i la reivindicació de Llorenç del Penedès com un punt de referència cultural en el mapa.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!