Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

5è Cicle de Músiques del Retaule de Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú | 05-11-2021 19:30 h. fins 06-11-2021

5è Cicle de Músiques del Retaule de Vilanova i la Geltrú

El divendres 5 de novembre el concert anirà a càrrec de l’Escolania de Montserrat, que amb aquest concert benèfic vol col·laborar amb la parròquia de la Geltrú en el manteniment i la restauració del retaule barroc i de l’església, consagrada en plena guerra de Successió, a principis del segle XVIII. L’Escolania oferirà dos passis per facilitar que el màxim de públic pugui gaudir dels seus cants respectant la normativa d’aforaments derivada de la situació de pandèmia. Els dos passis seran a les 19.30 i a les 21.15. Les entrades per a aquest concert es poden treure a www.topticket.cat. La recaptació serà un donatiu que revertirà en el projecte de manteniment patrimonial esmentat.

El dissabte 6 de novembre serà el Cor Cererols qui prendrà el relleu a l’Escolania, a les 20.30. Aquest cor, integrat per antics escolans de Montserrat i dirigit per Marc Díaz, interpretarà les Completes Solemnes del Pare Joan Cererols, que han recuperat, i obres d’autors barrocs contemporanis a aquest compositor del barroc català, concretament T. Morley, H. Purcell i H. Schütz.

El Cor va néixer l’any 2018 amb la voluntat de recuperar, interpretar i divulgar la música coral des del segle XV fins a autors contemporanis, fent especial èmfasi en la música antiga. L’any 2020 el cor fa el seu debut discogràfic amb l’àlbum Cum Silentio, que li ha valgut el reconeixement de la crítica nacional (Premi Anselm Clavé 2020) i internacional (nominació als premis ICMA 2021 com un dels vint millors discos de música coral del 2020). El Cor Cererols ha participat en múltiples festivals arreu del país d’ençà de la seva fundació.

Les entrades per a aquest concert, així com una part de les del concert de l’Escolania, es poden comprar a la parròquia de la Geltrú els dissabtes de 18:00 a 18:30 i els diumenges de 11:30 a 12:00. L’import també es destinarà al manteniment i la restauració del retaule i de l’església que l’acull.

AMICRET és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu promocionar els valors culturals, històrics i espirituals inherents al retaule d’estil barroc que presideix l’altar major de la Parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Enguany el cicle compta amb la col·laboració de l’Escolania de Montserrat, la Fundació Pinnae i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!