Agenda del Penedès

Exposicions

Operació Aigua

Sant Pere de Ribes | 13-10-2021 10:33 h. fins 24-10-2021

Operació Aigua

Es pot visitar a les places Maria Marçal, a Ribes, del 13 al 17 d’octubre, i de la Vinya d’en Petaca, a les Roquetes, del 19 al 24 d’octubre. L’exposició Operació Aigua està adreçada al públic general, posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar. Així, s’ofereix també a cursos de primària i secundària. Operació Aigua inclou, a més, un joc d’investigació en què les persones participants són científics que han de buscar les causes que han provocat la mort dels peixos. Aquesta investigació els porta a descobrir algunes de les dades més destacades dels diferents àmbits de l’exposició, posant el focus en les mesures que poden prendre a nivell personal. La visita a l’exposició més el joc d’investigació tenen una durada aproximada d’1 hora. Totes dues activitats són gratuïtes.

Una problemàtica tractada en 4 àmbits diferenciats

La mostra està integrada per 4 estructures amb plafons que tracten àmbits diferents. El primer, Aigua per a tothom?, fa prendre consciència de la disponibilitat de l’aigua dolça a la Terra, de les previsions de futur tenint en compte les conseqüències del canvi climàtic i del nostre model de societat i de com li volem donar resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El segon, Quanta aigua consumeixes?, aporta dades sobre el consum d’aigua domèstic i consells per al seu estalvi. També fa incidència en l’aigua virtual que consumim a través del menjar, la roba i els objectes que utilitzem a diari i que configuren la nostra petjada hídrica.

En el tercer, Com s’embruta l’aigua?, es fa un especial èmfasi en els residus domèstics que llancem pel desguàs o que no reciclem correctament i que causen problemes en la xarxa de clavegueram, alhora que suposen un perill pel medi natural.

El quart àmbit, Com contaminem l’aigua? fa un repàs de com incideixen les diferents activitats humanes en el consum i l’impacte que tenen en la contaminació de les aigües.
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!