Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

Els organistes del Vendrell

El Vendrell | 29-10-2021 20:30 h.

Els organistes del Vendrell

Primer tindrà lloc la presentació del llibre "Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l'Orgue del Vendrell de 1939", obra de Navitat Castejón, directora de l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, i Xavier Mercadé, president de l'Orgue del Vendrell.

L’estudi dona a conèixer dades, fins ara no documentades, de la història de l’orgue del Vendrell. En primer lloc, s’exposa la restauració desconeguda de l’orgue vendrellenc que va realitzar l’orguener italià Silvio Puggina una vegada finalitzada la guerra civil espanyola. En segon lloc, s’explica l’acte d’inauguració d’aquesta restauració que va tenir lloc el 1941, en el transcurs del qual va oferir un concert d’orgue el músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé. D’altra banda, els autors aporten noves dades biogràfiques i professionals de l’orguener Puggina i el seu ajudant, el fuster Enrico Rabagliati, ambdós protagonistes també de la restauració de l’orgue de 1929.

A continuació tindrà lloc el concert titulat "Els organistes del Vendrell" a càrrec de: Joan Marc Ferret, Salvador Guasch, Josep Maria Guitart, Jordi Guitart, Ferran Herrero, Àlex Jordi, Josep Mateu, Jordi Joan Pascual i Albert Solé.

La figura de l'organista és molt important amb molts aspectes i moltes vegades queda amagada. L'Orgue del Vendrell hi creu i aposta per ells, persones vinculades a la nostra vila que toquen desinteressadament a misses, casaments, defuncions, visites guiades, ... Per això la idea d'aquest concert, per donar-los el protagonisme a ells, perquè puguin tocar allò que els agrada més i que potser no hi té cabuda en una litúrgia.

Des d'aquestes ratlles els volem agrair a tots ells que s'adherissin a la proposta.

Finalment, el concert és gratuït i no cal reserva prèvia, tant a l'entrada com a la sortida del concert es podrà adquirir el llibre "Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l'Orgue del Vendrell de 1939" per un preu de 5 €.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!