Exposicions

“Sinestèsies” de Mònica Castanys

Vilafranca del Penedès | 18-11-2021 19:00 h. fins 12-12-2021

“Sinestèsies” de Mònica Castanys

La Fundació Pinnae ha editat un catàleg de l’exposició amb un interessant text del crític d’art Eudald Camps que situa la figuració de Mònica Castanys en el context de l’art actual i valora la seva aportació.

Mònica Castanys observa i capta amb la seva càmera una situació, una persona o una llum determinada. L’artista es dóna temps per processar tot el que ha vist i ha sentit fins que sent l’impuls de pintar. Té un talent innat per plasmar el ritme de les ciutats i dels qui l’habiten. En els darrers anys, l’artista ha canviat el seu procediment pictòric i ha ampliat la temàtica. La seva obra s’ha tornat encara més lluminosa, fresca i lliure. Els seus quadres comuniquen i emocionen a l’espectador, les seves obres tenen una sòlida estructura, una bona melodia, textura i harmonia. Utilitza el color, la llum i una pinzellada molt expressiva per donar el ritme necessari a la seva obra.

“Sinestèsies” és una mostra llargament preparada que consta d’una vintena de pintures d’ambients urbans plens de vida que volen despertar noves sensacions i sinestèsies. Contràriament a anestèsia (cap sensació), parlem de sinestèsia quan una sensació és percebuda a través de diferents sentits; per exemple veure colors en escoltar una cançó o apreciar sabors en escoltar a una persona, etc... Castanys tradueix mitjançant la pintura el que ha vist però sobretot, el que ha sentit i és aquesta barreja de sensacions a través dels sentits -sinestèsia- la que pretén aconseguir del públic que observa la seva obra.

Mònica Castanys (Barcelona, 1973) és llicenciada en Procediments Pictòrics en l’Escola Superior d’Art i Disseny a la Llotja de Barcelona. Ha exposat arreu del país i l’estranger. Les peces de l’artista barcelonina sempre tenen una gran acollida a les Fires d’art a Europa.

L’exposició es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, del 18 de novembre al 12 de desembre en horari de dijous a dissabte de 18h a 20h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h. L’aforament limitat amb entrada lliure i gratuïta. És obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai.

Després d’un any i mig en que la vida ha transcorregut entre pantalles, valorem més que mai la presencialitat i la contemplació de l’art en directe. Us convidem a visitar l’exposició i a deixar-vos envair per l’atmosfera creada per Mònica Castanys.

SINESTÈSIES. Pintures de Mònica Castanys
Vida, ritme i color a "Sinestèsies" de Mònica Castanys
Del 18 de novembre al 12 de desembre
Obertura: dijous 18 de novembre a les 19:00 hores amb presència de l’artista.
Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6  - Vilafranca del Penedès

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!