Conferències, col.loquis

Poesia completa de T.S. Eliot

Vilafranca del Penedès | 01-12-2021 19:30 h.

Poesia completa de T.S. Eliot

El traductor i doctor en filologia anglesa, Josep Maria Jaumà (Reus, 1938) presentarà dimecres, dia 1 de desembre, a les 19,30 hores, a la sala d’actes de l’Escorxador, el volum que, per primer cop en català, aplega el conjunt de la producció poètica de TS Eliot (1888-1965), considerat unànimement com a una de les veus més rellevant en llengua anglesa del segle XX. L’any 1948 va ser distingit amb el Premi Nobel de Literatura. El volum, intitulat Poesia completa i publicat per edicions 1984, reuneix en edició bilingüe tota l’obra poètica de l’autor, des dels seus anys d’institut fins als seus darrers anys. A la vetllada, organitzada conjuntament per l’editorial i La Cultural llibreria, intervindrà el poeta i crític literari penedesenc, Jordi Llavina.
Nascut als Estats Units i llicenciat en filosofia a la Universitat de Harvard, es pot dir que Thomas Stearns Eliot es va formar com a poeta a Anglaterra on va arribar l’any 1914 i ja no se’n va moure. Sobre la poesia de Eliot, la crítica ha remarcat que es nodreix, bàsicament, de la seva mateixa experiència i del món que l’envolta i en el qual viu. Aquest és el cas, per exemple, del poemari The Waste Land (Terra erma) aparegut l’any 1922 –el mateix any de l’aparició d’Ulisses de James Joyce- i que va suposar la irrupció d’Eliot en el panorama de les lletres angleses. Terra erma reflecteix tant la situació personal crítica que vivia l’autor com el profund desencís i el dolor que arrossegava la generació de joves que havien sobreviscut a la Primera Guerra Mundial.
Doctorat en filologia anglesa, Josep Maria Jaumà ha estat professor de literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona i és autor de diverses obres de pedagogia. Com a traductor, Jaumà ha traslladat al català l’obra d’alguns dels poetes moderns en llengua anglesa més reconeguts com ara Philip Larkin, Robert Graves, WB Yeats i TS Eliot, entre d’altres.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!