Altres

Dia Internacional contra la violència de gènere a Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes | 25-11-2021 12:00 h.

Dia Internacional contra la violència de gènere a Sant Pere de Ribes

Amb motiu de la diada, aquest dijous, 25 de novembre es faran tallers contra el masclisme i un homenatge a les dones víctimes de violència masclista, de 16h a 20h, als punts liles habilitats a l’avinguda Catalunya (les Roquetes) i a la plaça Marcer (Ribes), una activitat que compta amb la col·laboració de l’Espai Jove de les Roquetes. A més, s’ha programat una sessió de cinefòrum amb el documental El orden de las coses, al Centre Parroquial de Ribes, de 17h a 19h. Tots els SIADs comarcals projectaran a l’hora aquesta pel·lícula, que a Sant Pere de Ribes comptarà amb un debat posterior moderat per l’Associació Foguera Lila. Les inscripcions per participar en aquesta activitat s’han de fer a través del correu electrònic del Servei d’Igualtat.

La programació amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere compta amb altres actes, com la donació de llibres a les biblioteques municipals que versin sobre la temàtica de diversitat sexual, afectiva i de gènere durant els mesos de novembre i desembre.

Les activitats escolars

Tres centres educatius del municipi han previst activitats pel 25-N. L’escola-espai obert La Serra i l’escola Les Parellades acullen el trivial lila els dies 19 i 24 de novembre, un joc que posa a prova els coneixements de les persones participants sobre igualtat de gènere. La Serra, a més, farà un taller de rap el 26 de novembre. Finalment, l’Escola Mediterrània oferirà el taller Amors quotidians el dia 3 de desembre. Aquesta activitat aprofundeix en la idea que l’amor romàntic fa que les relacions entre dones i homes siguin desiguals.

Com a actes previs al 25-N, la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes ofereix el conta contes El viatge de Lulú i Lola aquest dimecres, 24 de novembre, a les 17.30h. En aquesta activitat, dues joguines decideixen escapar de la botiga per fer realitat els seus somnis. Aquest mateix dia, a les 17.30h, l’Espai Jove de Ribes acull el joc del trivial lila.

La programació del 25-N es va obrir el 10 de novembre passat, amb l’obertura de la convocatòria del certamen de vídeos Tik Tok Per la igualtat i contra la violència de gènere, en què les persones participants havien de mostrar la seva capacitat creativa i pujar un vídeo amb els hashtags #Ballincontralaviolènciadegènere o #bailencontralaviolenciadegénero. El lliurament dels premis es va fer el 17 de novembre. Per últim, l’Espai Jove de Ribes va acollir una sessió del taller Amors quotidians el 18 de novembre.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes es treballa de manera continuada per promoure la convivència i la igualtat entre les persones com a valors fonamentals d’integració i cohesió social, independentment del gènere, el sexe o la creença. En especial, s’estan executant les accions recollides en el Pla d’Igualtat Municipal 2020-2025, en col·laboració amb les associacions i xarxes per a la igualtat del municipi (creació de punts lila, clàusules de gènere en els contractes, tallers de sensibilització als instituts, revisió dels protocols i ús de llenguatge no sexista, entre d’altres). A més, es desenvolupen accions de sensibilització en matèria LGTBIQ+ i polítiques contra l’homofòbia i la transfòbia, així com contra la violència masclista. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!