Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del llibre “Els Pastorets a Vilanova i la Geltrú: Més de dos segles d’història (1814-2021)”

Vilanova i la Geltrú | 10-12-2021 19:30 h.

Presentació del llibre “Els Pastorets a Vilanova i la Geltrú: Més de dos segles d’història (1814-2021)”

Han estat nombroses les societats i els col·lectius locals que els han posat en escena des d’aleshores, amb textos d’autories molt popularitzades al territori català però també amb alguna estrena teatral (1928) que ha deixat una veritable empremta etnogràfica.

Malgrat les adversitats i alguns sacseigs socials i polítics del segle xx, la seva posada en escena s’ha mantingut i ha esdevingut un moment clau en el calendari cultural local que significa, encara avui, una veritable porta d’entrada a la professionalització. Des de la seva recuperació ininterrompuda (1978), les representacions han estat executades principalment fins a l’actualitat pel Círcol Catòlic, i també puntualment per La Unió Vilanovina. Els Pastorets tenen en aquesta localitat costanera del Garraf un segell genuïnament vilanoví que els distingeix a Catalunya i que els dona un estil propi i característic.

Els autors del llibre s'han proposat posar en valor aquesta tradició nadalenca: "No és un invent de fa quatre dies. No va ser una societat determinada que va començar a fer-los fa cent anys. Les representacions dels Pastorets a Vilanova i la Geltrú tenen molta més història. I aquesta és la premissa que ens va portar a voler donar a conèixer la història d’aquest patrimoni cultural de Vilanova i la Geltrú. Perquè això són els nostres Pastorets, un patrimoni de la ciutat, una activitat cultural que s’han fet seva tant societats teatrals com recreatives, escoles i associacions, amb participants de totes les edats, tant en la interpretació com en tasques molt diverses que fan que els actors llueixin a l’escenari"

Els Pastorets a Vilanova i la Geltrú. Més de dos segles d’història (1814-2021) ha estat publicat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Arxiu Comarcal del Garraf, La Unió Vilanovina i el Círcol Catòlic i es presenta el proper divendres 10 de desembre a les 19.30h, al Teatre Círcol Catòlic, en un acte que vol anar més enllà, i reconèixer els més de 200 anys de representacions d’aquesta obra a Vilanova i Geltrú. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!