Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

El diputat Gerardo Pissarello presenta a Vilafranca ‘Dejar de ser súbditos’

Vilafranca del Penedès | 20-01-2022 19:00 h.

El diputat Gerardo Pissarello presenta a Vilafranca ‘Dejar de ser súbditos’

Gerardo Pissarello va néixer a  Tucumán (Argentina) l’any 1970 i  és fill d'Aurora Prados i Ángel Pisarello políticque fou detingut-desaparegut i assassinat el 1976 tres mesos després del cop d'estat del 24 de març de 1976 que va donar pas al règim dictatorial i autoritari a Argentina. Des del 2001 resideix a Barcelona, on ha treballat com a professor de Dret Constitucional a la UB i ha estat professor convidat a diferents universitats i centres d'Europa i d'Amèrica Llatina. Va formar part de l'equip de l’Observatori DESC i és autor de diversos llibres sobre constitucionalisme, drets humans i dret a la ciutat, entre els quals: Un largo Termidor. La ofensiva del constitucionalismo antidemocrático (2011) i Procesos constituyentes. Caminos para la ruptura democrática (2012). També és coautor de No hi ha dret(s). La il·legalitat del poder en temps de crisi (2012) i La Bestia sin bozal. En defensa del derecho a la protesta (2014). Escriu a Público, eldiario.es, Sin permiso i Contexto. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Barcelona per barcelona en Comú (2015-2019) y Diputat per En Comú Podem al Congreso de los Diputados i Secretari primer de la Mesa (des del 2019).

El llibre Dejar de ser súbditos planteja quin sentit tenen les monarquies hereditàries al món contemporani? A quins fins i interessos concrets ha servit la monarquia a Espanya? Partint d'una mirada històrica, contextualitzada, Gerardo Pisarello analitza críticament l'esdevenir de les monarquies modernes i concretament el de la dinastia borbònica hispana, des de Ferran VII fins a l'actual rei Felip VI. Deixar de ser súbdits. La fi de la restauració borbònica és un assaig penetrant, que mostra de manera convincent perquè la monarquia podria haver segellat el seu declivi irreversible, possibilitant l'obertura de nous horitzons republicans.

Que han dit els crítics?
•  Olga Rodríguez: «Un libro imprescindible para entender qué representa la monarquía en España y cómo, sin la “inclinación” ideológica del monarca actual, costaría entender la actitud de sectores reaccionarios del poder judicial, del Ejército o de ciertos medios de comunicación, exigiendo al rey que adopte las posiciones de la derecha extrema situándose fuera del marco constitucional.» — Olga Rodríguez
•  Javier Pérez Royo: «Un ensayo “provocador” en el mejor sentido del término y una contribución importante al debate inexorable sobre la permanente restauración borbónica.»

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!