Agenda del Penedès

Exposicions

'Traces' de Kristof Willemsen

Vilafranca del Penedès | 14-01-2022 20:00 h. fins 27-02-2022

'Traces' de Kristof Willemsen

Nascut l’any 1972 a la ciutat de Mortsel a Bèlgica, Kirstof Willemsem emigra amb la seva família l’any 1983 a Barcelona. Després de recórrer diferents territoris del país, s’instal·la a Sant Joan de Mediona on hi té la residència i l’estudi i és des d’aquí on crea i ens presenta l’obra que podrem veure ara a Vilafranca. De formació autodidacta en el món de les arts plàstiques, el món visual de Kristof Willemsem parteix fonamentalment de la seva formació com a psicòleg. La cerca d’un llenguatge que parli per ell més enllà de les paraules és el que l’empeny a investigar i crear el traç pictòric. Ell ens parla d’una recerca de sentit, instigada a base de crisis personals que l’han fet arribar a la pintura. Kristof percep l’expressió pictòrica com a una eina que li permet sostenir la incertesa en un intent constant, l’intent de l’art. Aquesta recerca sanadora s’ha convertit, amb els anys, en el seu llenguatge. Concep l’obra creadora com a una obra que ha de ser comunicada i és per això que, després de divuit anys pintant en solitari i de manera molt íntima, es decideix a exposar i mostrar el seu treball. També el seu concepte d’exposició és molt personal i d’alguna manera forma part del seu camí com a pintor: mostrar i així poder seguir pintant, com un camí de vida. És justament a través de la pintura que va trobant tot allò que vol expressar. La pintura li permet dir allò que ha de dir, és ella qui li indica el discurs i és a ella que s’ha lliurat com a persona i artista.

Va fer la primera exposició individual a San Pere de Riudebitlles en els espais brindats pel col·lectiu Riudebitlles Territori d'art. Al llarg del temps ha anat participant en diferents exposicions col·lectives. També ha participat en actuacions i preformacions col·laborant amb diferents artistes de camps diferents. La seva segona exposició ha estat darrerament  al Castell de Mediona, on ha presentat el catàleg amb l'obra dels dos últims anys, és a dir, l'evolució a partir de la primera exposició.

Acte inaugural
•    L’acte inaugural tindrà lloc aquest divendres 14 de gener a les 20h i comptarà amb una presentació a càrrec del filòleg Martí Ribas.

Horaris de visita
Traces es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 27 de febrer. Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!