Altres

Dia Internacional de l’Holocaust a Vilanova

Vilanova i la Geltrú | 29-01-2022 19:00 h.

Dia Internacional de l’Holocaust a Vilanova

L’objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica de la Shoah (el genocidi contra el poble jueu, que va comportar l’extermini de més de 6 milions de jueus), el Porrajmos (genocidi contra el poble gitano, amb més de 400.000 víctimes) i la persecució i assassinat de republicans catalans i espanyols deportats als camps nazis, opositors, homosexuals, malalts mentals, Testimonis de Jehovà, etc.

La commemoració del Dia Internacional a Vilanova i al Garraf, és  l’acte central a al Garraf i el Penedès de l’Associació Projecte Buchenwald  i també un dels actes rellevants del país en memòria de la deportació republicana als camps nazis.

Després de no poder-se commemorar públicament l’any passat, aquest 2022 es podrà tornar  a retre homenatge, i recordar i honorar a totes aquelles persones, víctimes, resistents i lluitadores antifeixistes que van patir la deportació, i per a posar en evidencia les causes i les conseqüències d’aquells fets. I també per a revalidar el compromís de lluitar contra el feixisme en un proper escenari internacional sense supervivents i testimonis directes de l’holocaust. El compromís de mantenir viva la memòria.

A Vilanova i al Garraf, aquest acte s’emmarca dins del Projecte Buchenwald. Un projecte que des del compromís de l’associació Buchenwald, els ajuntaments, les entitats i associacions i els centres educatius de la comarca  intenta recuperar i honorar la memòria i el paper dels deportats als camps nazis, però també i sobretot, sensibilitzar per la prevenció del feixisme i el racisme a casa nostra.

Aquest any, d’acord amb el Memorial del Dia de l’Holocaust, s’ha escollit com a lema d’aquesta commemoració “UN DIA”. El Dia commemoratiu de l'Holocaust és un dia, el 27 de gener, que deixem de banda diferencies  per reunir-nos per recordar, per conèixer l'Holocaust, la persecució nazi i els genocidis que van seguir a Cambodja, Ruanda, Bòsnia i Darfur, amb l'esperança que hi hagi un Dia en el futur sense genocidi. Igual que personalitzem , posem noms i cares als deportats, també recordem dies concrets de la història on van passar els episodis més terribles de la humanitat. Aprenem més sobre el passat, empatitzem amb els altres avui i actuem per un futur millor.
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!