Agenda del Penedès

Fires i festes

Les Fires i Festes de Maig, o dels Enamorats

Vilafranca del Penedès | 13-05-2022 10:00 h. fins 15-05-2022

Les Fires de Maig de Vilafranca se suspenen arran de la situació sanitària

El món del vi i la gastronomia també hi seran presents “en una fira que és un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori”. El regidor es mostrava satisfet d’entrada de les dades de les fires. “Som conscients que és un any complicat pera les empreses. Estem encadenant crisis però les empreses volen ser a les Fires de Maig. El fet que un 29% dels expositors siguin nous, demostra l’interès i l’atracció del certamen”, ressaltava.

Espais temàtics

L’Espai Jugafira és l’espai lúdic amb tallers gratuïts guiats per monitors del Casal de Vilafranca, ubicat al recinte de Fires de Maig, concretament entre pavellons. La dinàmica de JUGAFIRA seguirà la combinació de zones d’activitat continuada que definim com ‘Espais’ i activitats dirigides que anomenem ‘Tallers’ i que tenen una durada aproximada d’uns 30 minuts.

En aquesta edició del 2022 incorporem dues novetats. D’una banda es crea ‘L’Àgora’. Un espai  per donar un major protagonisme a la interacció amb tota la família i per ampliar l’espai de treball i participació dels nens i els adults.

La segona novetat és la creació de l’espai ‘Visca l’artista’. Una carpa on els infants es podran disfressar amb vestuari escènic i on els pares podran fer-los fotografies per compartir a les xarxes socials, especialment Instagram, amb l’etiqueta #jugafira.

Espai Demo

Es manté la ubicació dins el pavelló de l’Automoció aquest espai a activitats de presentació i promoció de diferents empreses expositores que van des de sessions informatives fins a demostracions culinàries.

Divendres hi haurà dues activitats organitzades pel servei de promoció econòmica de l’ajuntament: Càpsula Formativa “Tenir èxit professional. Com aconseguir-ho?” I el “Networking Business Lab! Fes xarxa amb empresaris, emprenedors i autònoms del Penedès”. Activitats gratuïtes amb inscripció prèvia.

Novetats per sectors

La zona de comerç i serveis integra la zona exterior exterior, el pavelló de la Gamba i el primer semicobert. Seguint la línia per endreçar sectors que hem anat implementat els darrers anys: automoció, maquinària agrícola, Plaça del Vi, Associacions i entitats, Llar... enguany s’ha tematitzat una part del  pavelló de la Gamba amb la temàtica d’oci i salut més àmplia: viatges, cultura, tractaments estètics, serveis mèdics i sanitaris, ajudes a la mobilitat, centres de dia...

Es continua amb el sorteig de la llar un sorteig de més de 1.200 € per la compra o contractació d’algun servei relacionat amb la llar i serveis en un o diferents dels 11 expositors que  col·laboren amb el premi i que estaran visiblement identificats.

Automoció

Com és habitual els concessionaris mostren tot el seu potencial amb la presència de les últimes novetats en automòbils, vehicles industrials, motocicletes, microcotxes, cotxes i motos elèctriques, quads i enguany també patinets elèctrics, que amplien la gamma de productes oferts en aquest pavelló firal i també una zona ubicada entre el pavelló firal i el pavelló de la Gamba.

Aquesta gran varietat fan del pavelló d’automoció de les Fires de Maig una autèntica referència entre les mostres catalanes, i un espai on trobar els millors vehicles nous amb unes condicions i avantatges molt especials.

En nom del sector, Jaume Nicolàs afirmava que l’automoció ja esperava unes fires amb normalitat, “ja que són un motor per al nostre sector” i destacava com a novetat les dues zones del recinte firal dedicades al vehicle elèctric, alhora que recordava l’exitós  atractiu sorteig de 3.000 € de les Fires de Maig al qual optaran els compradors que  adquireixin un cotxe en el marc de les fires. Un premi ofert pels concessionaris adherits a la campanya amb l’objectiu d’incentivar les vendes, i que representa un atractiu més per motivar la compra d’un vehicle nou a les fires. Enguany hi participen 20 marques.

Maquinària agrícola

En aquest àmbit, Max Margalef feia èmfasi que les Fires de Maig acullen des de fa molts anys la mostra de tractors i maquinària agrícola més important de la província de Barcelona i és un referent en novetats i diversitat, i un pol d’atracció molt important per a les fires. Com a novetat, Margalef anunciava la presència de tractors amb una motorització més respectuosa amb el medi ambient. “En una comarca amb una forta presència del cultiu ecològic, cal que la maquinària agrícola també hi estigui en consonància”, afirmava.

Així mateix, es continua amb el sorteig de la maquinària agrícola un sorteig de 1.000€ per la compra o contractació d’algun servei relacionat amb la maquinària agrícola. Les empreses que col·laboren amb el premi  estaran visiblement identificades.

Associacions i entitats

Enguany la fira comptarà amb la presència d’associacions i entitats sense ànim de lucre que s’estrenen a les Fires al costat de les habituals.

La Plaça del Vi

A l’espai exterior que hi ha a tocar del pavelló de de la Gamba i el Semicobert trobarem la Plaça del Vi, espai  on la Denominació d’Origen Penedès oferirà a degustar els seus vins i escumosos –Clàssic Penedès-, juntament amb una selecció d’expositors de formatges, embotits.

També tindrem l’estand Tastets de mercats amb operadors del Mercat de la Carn  i s’amplia l’oferta de foodtrucks. Enguany l’espai de la Plaça del Vi s’amplia agafant una part del semicobert per donar més amplitud a l’espai de degustació.

Fira d’artesans

L’avinguda Catalunya, serà un cop més l’escenari de la gran fira d’artesans, amb unes 50  parades entre artesans, brocanters i pintors. Una gran mostra d’artesania de qualitat, on trobar tot tipus d’articles. La Fira d’Artesans començarà el dissabte al matí. Durant el dissabte i diumenge han programat diferents tallers infantils.

En nom de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Rosa Jorba, remarcava que les fires formen part de l’ADN de les empreses. “És un lloc per trobar-se amb el client. Suposa un esforç ser-hi però el resultat compensa perquè el retorn posterior és important. És una gran notícia que torni la presencialitat”, afirmava.

Per cloure, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, es felicitava de la presència de les empreses del territori a les Fires de Maig. “Tenim un 80% d’expositors de Vilafranca i comarca, un 18% de la vegueria i un 2% de fora. Si la majoria fossin de fora, no les faríem”. L’alcalde ressaltava que històricament, des dels seus inicis, la fira ha estat l’espai per exposar els productes de la terra. “És una fira del producte que mou l’economia de la zona. Per això és tan important que les empreses hi apostin, malgrat les crisis que hem anat encadenant des de 2009. Tots aquests anys el teixit econòmic s’ha mantingut i gràcies a les empreses que donen feina i paguen impostos hem pogut fer polítiques que han permès mantenir la cohesió social”, sentenciava Regull.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!