Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

1962- 2022: 60 anys de la gran pedregada

Subirats | 21-05-2022 19:00 h.

1962- 2022: 60 anys de la gran pedregada

Així comença la narració de la pedregada del 1962 a la publicació Gotims, del Centre d’Estudis de Subirats. Amb motiu dels 60 anys de la calamarsada, el CESUB ha organitzat una taula rodona en el marc de la Festa del Medi Ambient que es celebra a Lavern aquest cap de setmana organitzada per l’ajuntament de Subirats.

La pedregada del 62 va ser el començament d’un seguit de canvis econòmics, socials i personals als pobles afectats. Bona part de la pagesia va abandonar el conreu de la terra i es va buscar la vida a les caves de Sant Sadurní o van marxar a viure a Barcelona, obrint negocis com bars o restaurants les famílies més agosarades.

TAULA RODONA AMB:
Com es formen les tempestes i les pedregades? 
Kiku Mallofré de Sant Pau
Testimonis:
Jan Ràfols de Cantallops
Lolita Ros de Can Rossell
Germans Joan i Núria Cases de la Casa Llarga d’Ordal

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!