Agenda del Penedès

Exposicions

L’artista Àngel Camino presenta dues exposicions

Vilafranca del Penedès | 27-05-2022 20:00 h. fins 27-06-2022

L’artista Àngel Camino presenta dues exposicions

“Volaverunt” es podrà veure a la Sala Fosca del Claustre i està composta per un recull de gravats de tres dimensions que el mateix artista defineix com a peces que “ocupen l’aire, surten del marc i s’apoderen de l’espai”. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 27 de juny.

“La paraula, la matèria, el somni” són peces escultòriques que s’instal·laran al voltant del pati del claustre i que cadascuna d’aquestes peces ha estat escollida per l’artista amb la tria prèvia d’un poema. Les peces triades mai no han estat exposades a Vilafranca. Poesia i escultura dialoguen entre elles i propicien al visitant un espai per al pensament i el somni. Aquest recull de peces poètiques romandran al pati de claustre fins al 31 de juliol.

Ángel Camino va néixer a Valladolid i va viure al País Basc on va conèixer l’escultor Jorge de Oteiza i va posar rumb a la seva vena artística mentre seguia els seus estudis de Química Industrial. Més tard. va estudiar a Deba (País Basc), l’Escola Massana (Barcelona) i a l’Atelier 17 a París. Als anys setanta i vuitanta es va dedicar a la docència a l’escola Illa de Sabadell, a l’Escola Massana i l’Escola de Gravat de Calella, entre d’altres centres. Actualment resideix i té l’estudi al Penedès. Algunes de les seves obres de caràcter monumental es poden veure de forma permanent a Amurrio (Álaba), Corea del Sud, Begues i Fuerteventura. Camino ha obtingut diversos premis, tant de gravat com d’escultura, beques i reconeixements.

L’any 2002, a Vilafranca, es va instal·lar la seva peça escultòrica de grans dimensions en homenatge a Lluís Companys situada a l’inici de la rambla de la Girada.

Acte inaugural i horaris de visita

L’acte inaugural de les dues exposicions tindrà lloc a les 20h al mateix claustre i comptarà amb la presència de l’artista i del regidor de Cultura, Ricard Rafecas.

Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!