Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa dels Barris 2022

Sant Sadurní d'Anoia | 16-06-2022 12:45 h. fins 23-06-2022

Festa dels Barris 2022

Les Festes dels Barris són les més antigues que conservem i tenen la seva arrel en la celebració de la capvuitada de corpus. Comencen el dia de Corpus amb la festa del primer barri, i acaben una setmana després, amb el Rengle de l’últim. Tot i el creixement i la transformació viscuda a Sant Sadurní al llarg dels anys, la festa ha conservat sempre la tradició dels set barris, seguint el mateix ordre de celebració: Ajuntament (dijous), Sant Antoni (divendres), Montserrat (dissabte), Església (diumenge), Diputació (dilluns), Cavallers (dimarts) i Raval (dimecres).

Els Barris són una festa on una comissió de cada barri organitza els diferents actes i manté els tradicionals rengles. El barri de l'Ajuntament és qui obre les festes, i aquest dijous 16 de juny dispararem la tronada que donarà el tret d'inici dels Barris 2022.

Les tradicionals tronades donaran inici a cada barri i els castell de focs i els rengles amb la companyia de la Banda dels Barris, les mantellines, els bastons i clavells, seran un any més els trets d'identitat d'alguns dels barris, com les catifes de flors del barri Església. Cada barri compta també amb un munt d'activtats des de xocolatades, activitats familiars i tradicionals, música i balls.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!