Fires i festes

Revetlla de Sant Joan popular

Vilafranca del Penedès | 23-06-2022 19:45 h.

Revetlla de Sant Joan popular

Com a novetat d’enguany, La Barraca encendrà una gran foguera a la rambla de la Generalitat amb la Flama del Canigó, que arribarà a Vilafranca portada des del cim del Canigó. L’encarregada de recollir la Flama a la plaça de la Vila, portar-la fins la Girada i encendre la foguera, serà l’organització juvenil Arran. Un cop allà, militants d’Arran oferiran un parlament per reivindicar la construcció nacional dels Països Catalans, la llengua i la cultura catalana, mentre sonen els himnes La Muixeranga, La Balanguera i Els Segadors, a càrrec de Filibusters.

Sopar popular “de dur-ho”

Com en les edicions anteriors, el sopar popular consistirà amb allò que cadascú es porti de casa. L’espai comptarà amb taules i cadires pels grups que hi assisteixin i també hi haurà una barra autogestionada pels organitzadors de la Revetlla. Amb els beneficis obtinguts a la barra es finançarà la festa.

Revetlla itinerant

Després de celebrar les edicions anteriors de la Revetlla popular al parc del Tívoli i a l’IES Milà i Fontanals, l’ubicació d’aquest any respon a la voluntat de La Barraca de recórrer els barris de Vilafranca i així, apropar la cultura popular i els espais comunitaris a tots els racons de la Vila.

Finalment, La Barraca, que enguany pretén consolidar l’esdeveniment, celebra que es pugui dur a terme per tercer cop consecutiu aquesta Revetlla Popular i destaquen la importància de voler mantenir “la Vila viva” durant els anys de pandèmia. En aquest sentit, els organitzadors reivindiquen l’ús i l’accés a l’espai públic, que cada cop es troba més limitat i privatitzat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!