Agenda del Penedès

Altres

Obrim Vilafranca

Vilafranca del Penedès | 24-09-2022 17:30 h. fins 25-09-2022

Obrim Vilafranca

És necessària reserva prèvia per internet, que s'activarà a partir del 15 de setembre a la web turisme.vilafranca.cat. Aquest matí s'ha fet una roda de premsa a la Casa Berch i Galtés per presentar la nova edició del programa, amb l'assistència de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, el president de Pinnae, Martí Solé, i la directora de Turisme Vilafranca, Emília Torres.

Enguany es podran visitar un total de 17 edificis, molts dels quals es mantenen d’edicions anteriors per donar la possibilitat a les persones que no els hagis vist encara. I se n’afegeixen  dos de nous: la Casa Berch i Galtés i el Teatre Casal-Societat La Principal. Així, els 17 edificis que es podran visitar en el 5è Obrim Vilafranca són: Cal Recasens “Sr. de Posas”, Cal Vallès “Casa Clascar”, Casa Berch i Galtés, Casa Janer “Covides”, Casa Joan Via i Raventos “Cal Figarot”, Casa Macià, Casa Pelegrí Güell, Casa Salvador i Collazo “Consell Regulador D.O.Cava”, Casa Serra i Coromines, Casa de la Vila, Centre Artístic del Penedès “l’Agrícol”, Església i Claustre de Sant Francesc, Església de la Trinitat i Claustre dels Trinitaris, Espai Cultural-Fòrum Berger Balaguer, Palau Baltà, Magatzems Torres. Sala Alfons XIII, i Teatre Casal-Societat La Principal.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, ha explicat que “l’Obrim Vilafranca s’ha consolidat com l’esdeveniment de reivindicació festiva del patrimoni vilafranquí, la major part del qual no es d’accés públic. S’hi inclouen edificis diferents amb les seves particularitats, la seva història, els seus usos,... en definitiva, un bon tast de l’atractiu patrimoni de la Vila”.

A la quarta edició de l’Obrim Vilafranca, encara amb restriccions Covid-19, es van registrar un total de 1.775 visitants, la majoria de Vilafranca i el Penedès, però cada any es registren més visitants de fora de la comarca. L’espai més visitat va ser la Casa Macià, un dels edificis tradicionals i emblemàtics d’aquest programa, i el perfil més habitual de visitant és el d’una dona, veïna de Vilafranca, d’entre 41 i 65 anys d’edat.

Funcionament de l’Obrim Vilafranca:
•    Dissabte 24 de setembre, de 17 a 21h
•    Diumenge 25 de setembre, de 10 a 14h
•    Reserva prèvia a partir del 15 de setembre a https://turisme.vilafranca.cat
•    Normes d’inscripció:
o    2 cases màxim per dia.
o    2 inscripcions màxim per persona.
o    Inscripció múltiple en hores alternatives, no consecutives.
•    Per cada dues entrades reservades, s'oferirà degustació d’una copa de vi o cava al Claustre de Sant Francesc per gentilesa de: Bodegues Torres, Covides i el Consell Regulador del Cava.

 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!