Agenda del Penedès

Exposicions

Cendrera de somnis

Vilafranca del Penedès | 09-09-2022 09:29 h. fins 20-11-2022

Cendrera de somnis

El projecte neix de l’experiència del confinament durant la primavera de 2020 i dels sentiments, reflexions i vivències d’aquells dies en què tot es va aturar per a gairebé tothom. El resultat són deu pintures creades per Fèlix Plantalech que volen reflexionar sobre uns somnis, uns projectes i uns desitjos que no sempre es poden dur a terme.

L’artista també ha comptat amb la col·laboració del professor de filosofia Jesús Gomez qui va escriure Invitació al silenci un text que reflexiona sobre el silenci, el temps, la vida... i que acompanya les pintures.

Tot i que Plantalech va iniciar aquest projecte just després de sortir del confinament i que el procés creatiu es va prolongar fins a finals de l’any 2020, les obres no s’havien exposat fins ara.

A l’exposició, el visitant podrà gaudir de les deu pintures acompanyades d’uns audiovisuals realitzats per Pep Puig on es reciten fragments dels textos de Gómez.

El projecte també inclou una publicació a mode de catàleg, titulada Cendrera de somnis on es recullen les pintures de Plantalech, el text de Jesús Gomez i un poema de Sílvia Amigó. El llibre ha estat editat per Andana Edicions i estarà a la venda a la mateixa exposició i a la llibreria del museu.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, Fusteria Batlle, Llopart, Pellissa Ràfols i Rius i Rius.

Fèlix Plantalech
 

Fèlix Plantalech (Vilafranca del Penedès, 1950) va estudiar a l’Escola Eina de Barcelona i va assistir a tallers de pintura i escultura impartits per destacats artistes catalans.
Ha exposat a dins i fora del país, a Vilafranca del Penedès, Barcelona, Madrid, Andorra la Vella, o Suïssa, entre d’altres.
Ha treballat amb les galeries Palmadotze i Verena Hoffer i ha participat en diverses exposicions i fires internacionals com Arco (Madrid) i Artissima (Torí, Itàlia).
Tanbé ha realitzat diverses intervencions pictòriques i escultòriques en espais públics com “Estranys al Paradís” (Capella de Sant Joan, Vilafranca del Penedès, 1999), “Fruits del Sol” (Espai Guinovart, Agramunt, 2000), “Fragment de paisatge” (Rotonda de circumval.lació, Vilafranca del Penedès, 2008) o “Penedès Filferrat” durant la capitalitat cultural de Vilafranca (2015).
Ha editat i il·lustrat els llibres “Per desvetllar mirades” (Vilafranca del Penedès, 1994), “Variacions Florals” amb textos de Sílvia Amigó (Vilafranca del Penedès, 2011), “Cal·ligrafies Varietals. Penedès 2013” amb textos de diferents escriptors (Vilafranca del Penedès, 2013) i “Roc i Soca” amb textos de Sílvia Amigó i Fonxo Blanc, i versicles del “Llibre d’amic e amat” de Ramon Llull (Vilafranca del Penedès, 2017).
La seva darrera exposición individual va ser l ’any 2019 a la galeria a Palmadotze on sota el títol de “En trànsit” va participar en la celebració del trentè aniversari de la galería vilafranquina.
L’any 2021 va rebre l’encàrrec de dissenyar el vitrall del rossetó lateral de la basílica de Santa Maria de Vilafranca on l’artista va voler expressar l’alegria de viure tot inspirant-se en l’obra “La Danse”, d’Henri Matisse.
Actualment també es pot veure a la Torre de Moja la intervenció artística “Digueu-me per què” inspirada en la cançó del mateix títol de Guillermina Motta i que es podrà visitar fins el 25 de setembre.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!