Música, concerts, balls

Músiques del Retaule

Vilanova i la Geltrú | 08-10-2022 09:21 h. fins 22-10-2022

Músiques del Retaule

El grup que inaugurarà aquest cicle el dia 8 d’octubre serà De Canendi Elegantia que interpretarà La missa polifònica a Catalunya, 1360-1670. Aquest grup de cantants masculins centrarà el seu repertori en la interpretació de la polifonia europea del Renaixement i el primer Barroc, fent una atenció especial a la recuperació dels compositors catalans. La majoria dels integrants del grup, que deu el seu nom a un tractat de cant publicat amb aquest títol l’any 1598, ha format part de l’Escolania de Montserrat i alguns també han estat membres de la Capella Reial de Catalunya.

El segon concert que se celebrarà el 15 d’octubre, serà el del duet format per la mezzosoprano Marta Rodrigo i pel músic de llaüt Andreas Martin. Marta Rodrigo ha estat membre del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i ha col·laborat amb diferents formacions dedicades a la interpretació de música renaixentista i barroca. Per altra banda, Andreas Martin va estudiar a la Schola Cantorum Basiliensis de Basiela, on s’inicia en la interpretació de música antiga i s’especialitza en llaüt.

Finalment, el dissabte 22 d’octubre se celebrarà el tercer concert a càrrec de CatAlinka, un quartet vocal que presentarà un repertori de música russa. Amb aquesta música, els assistents es transportaran a la religiositat més profunda, tinguin o no una creença religiosa. Entraran a l’ànima de l’home i podran contemplar com la Natura ens parla amb el seu particular llenguatge de sons i de colors.

El preu de les entrades és de 15 euros i de 12 euros pels socis d’Amicret. Es poden aconseguir el dissabte 24 de setembre de 17 a 20h al Teatre Principal de Vilanova (Rambla Principal, 4) o els diumenges 2, 9 i 16 d’octubre de 12.45 a 13.30h a la Rectoria de la Geltrú (C/ Rectoria, 1). Al web www.musiquesdelretaule.cat es pot trobar més informació.

AMICRET

AMICRET és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu promocionar els valors culturals, històrics i espirituals inherents al retaule d’estil barroc que presideix l’altar major de la Parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Per això es proposa col·laborar en la conservació, el manteniment, la millora i la consolidació del retaule i del conjunt arquitectònic de què forma part; així com donar-lo a conèixer en l'àmbit turístic i pedagògic, amb especial atenció als més joves que no el coneguin prou. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!