Fires i festes

1a Mostra de llibres il.lustrats "Llegim il.lustracions"

Llorenç del Penedès | 19-09-2022 19:00 h. fins 23-09-2022

1a Mostra de llibres il.lustrats

Des dels seus inicis, la biblioteca ha promogut desenes d’activitats de tot tipus, fonamentalment de caire cultural, però també de caire social, en ser la nostra una biblioteca de proximitat, amb un camp d’incidència on tothom es coneix de poc o de molt, perquè Llorenç del Penedès és un poble. Ara, per celebrar el 30 aniversari, es prepara una gran festa cultural.

Els actes començaran el Dilluns, 19 de setembre, a les 19 h:

PRESENTACIÓ DE LA MOSTRA a càrrec de la regidora de cultura i festes Eva Rafecas Romeu, la tècnica de cultura de Llorenç Àngels Garcia Guiñon i l’escriptora Nati Soler Alcaide.

Seguidament es donarà per inaugurada la mostra amb la participació de Teresa Costa-Gramunt, escriptora i dissenyadora barcelonina especialitzada en exlibris, que oferirà una CONFERÈNCIA, en la qual farà èmfasi en les imatges presents en els llibres il·lustrats en diferents variants: la il·lustració d'autor que acompanya un text determinat; la il·lustració d'autor que motiva un text d'autor; i la il·lustració d'autor que a la vegada il·lustra el text del mateix autor. Es tracta de destacar el valor de la il·lustració com a via artística dins les arts gràfiques.

Després d’aquest acte els diversos autors i autores convidats signaran llibres a qui ho desitgi.

L’acte d’inauguració acabarà amb una copa de cava entre les persones assistents.

Dimarts, 20 de setembre, a les 19 h:

Fruit de la seva col·laboració amb l'editorial Amistades Particulares, en Joaquim Sicart Bertran ens PRESENTA el treball d'il·lustració realitzat per les publicacions "Canción a Roby Nelson" de Bernardo Arias Trujillo i "Narkiss" de Jean Lorrain, publicades recentment. Aquesta editorial es dedica a recuperar i publicar literatura LGTB inèdita al nostre país, sobretot d'autors imprescindibles i poc coneguts de principis del S. XX l'obra dels quals esdevé fonamental per la història literària del col·lectiu.

Dimecres, 21 de setembre, a les 17 h.:

TALLER D’IL·LUSTRACIÓ INFANTIL “Fem un petit conte il·lustrat”, a càrrec de Gemma Fontanals Guxens

T’agradaria crear el teu propi conte? Treballarem a partir d’històries populars, aprendrem a fer un petit llibre amb un full de paper i hi dibuixarem una aventura en 8 pàgines. Pot ser el principi de la teva biblioteca particular!

Edat: A partir de 5 anys

Durada: una hora i mitja

Les places seran limitades i requereixen inscripció prèvia al 676199010 o a biblioteca@llorenc.cat

A les 19 h.:

RECITAL POÈTIC del llibre “Tictàlic”, el nou poemari d'Alba Vinyes Lasso

Amb acompanyament musical de Jose Asensio (handpan) i Gabriele Sisti (percussió)

Amb projecció dels dibuixos del llibre, de Gabriele Sisti


Dijous, 22 de setembre:

A les 18 h.:

TALLER D’IL·LUSTRACIÓ PER A ADULTS “D’un text curt en farem una imatge”, a càrrec de Camil·la Pérez Salvà

Edat: majors de 16 anys

Durada: una hora i mitja

Les places seran limitades i requereixen inscripció prèvia al 676199010 o a biblioteca@llorenc.cat.

A les 20 h.:

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “El camí dels molins”, de Camil·la Pérez Salvà i Roser Guasch Bea

Imagineu-vos un àlbum preciós elaborat en harmonia a dues mans: la poeta Roser Guasch Bea i la ceramista i dibuixant Camil·la Pérez Salvà; imagineu-vos aquest quadern editat amb cura exquisida per Arola Editors; imagineu que aquest llibre està encapçalat per les paraules sensibles i vigoroses de Mariàngela Vilallonga Vives, Consellera de Cultura. Per llegir i contemplar aquest quadern cal donar-se el temps de la vacança mental, aquell temps de quietud i atenció al moment present que deixa la pressa i el soroll a la porta. Que imatges i textos parlin, doncs.

Divendres, 23 de setembre:

A les 18 h.:

PROJECCIÓ DEL CONCERT “El petit príncep”, versió per trio de Carlota Baldrís, inspirada en el llibre de Antoine de Saint- Exupéry.

Intèrprets: Sylvain Carboni, trompa, Daniel Claret, violoncel i Jordi Camell, piano. Amb projeccions de les imatges de llibre.

La projecció té una durada de 18 minuts.

A les 19 h.:

PRESENTACIÓ del llibre “Petges” d’Antoni Hervàs Amezcua i Joan Albert Peñas Guasch, que anirà a càrrec de l’escriptor Oriol Pi de Cabanyes

Gaudirem de la projecció de les pintures corresponents als poemes que es recitaran, acompanyats del pianista de jazz José Luís Alonso.

En finalitzar la presentació es produirà la CLOENDA DE LA MOSTRA, amb la participació de l’escriptora Nati Soler Alcaide i l’alcalde de Llorenç del Penedès Jordi Marlès i Ribas.

Acabarem els actes amb una copa de cava entre les persones assistents. Podeu consultar la programació a: http://www.llorenc.cat/index.php/actualitat/agenda/1167-1a-mostra-de-llibres-il-lustrats-llegim-il-lustracions

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!