Agenda del Penedès

Altres

22è Cap de Setmana Ibèric a Olèrdola

Olèrdola | 01-10-2022 11:00 h. fins 02-10-2022

22è Cap de Setmana Ibèric a Olèrdola

Una festa que ofereix un gran ventall d'activitats al voltant de la cultura ibèrica: visites guiades, visites teatralitzades, tallers, reconstruccions històriques, tasts de menjars i de begudes... una varietat d'opcions per tots els gustos i públics!

Amb el 22è Cap de Setmana Ibèric, el tema sobre el qual se centrarà aquesta edició serà l'enigma de la llengua ibèrica. Aprendrem tot el que s’ha descobert fins ara entorn aquest fascinant aspecte de la cultura ibèrica, l'escriptura, desenvolupada a partir del segle V aC, la qual continua sent una gran incògnita sense resoldre: la podem llegir, però no sabem què signifiquen les seves paraules!

Programació al MAC Olèrdola

Dissabte 1 i diumenge 2 d'octubre.

Visita guiada“Els Ibers i la primera escriptura pròpia de la Península Ibèrica. El cas d’Olèrdola”
Els ibers cessetans varen deixar la seva petjada a Olèrdola a través de les seves construccions i objectes de la cultura material. Els ibers varen ser el primer poble de la península Ibèrica que utilitzà l’escriptura, present també en la moneda. A Olèrdola tenim algunes peces ceràmiques amb inscripcions, i també monedes encunyades per diferents pobles. A través d’una passejada dinàmica a alguns dels espais més representatius de la ocupació ibèrica a Olèrdola, desxifrarem els secrets de la seva escriptura, els orígens del seu alfabet i on i perquè escrivien.

L’activitat es complementarà amb un taller de descoberta i pràctica de l’escriptura ibèrica.

Hora: a les 11h. Preu: activitat gratuïta inclosa en el preu de l'entrada al recinte. És imprecindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat.

Taller de descoberta de l'escriptura ibèrica

Activitat pràctica, de descoberta i d’aprenentatge,amb la finalitat d’apropar el públic a l’escriptura ibèrica i els seus usos. L’activitat es pot complementar amb la visita guiada prèvia sobre els secrets de l’escriptura ibèrica en els espais més representatius a Olèrdola.

Hora: a partir de les 12.30h. Preu: activitat gratuïta inclosa en el preu de l'entrada al recinte. No cal fer reserva prèvia.

NOTA: el diumenge 2 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes i per tant l'entrada al recinte, així com les activitats que s'hi faran, són gratuïtes. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!