Agenda del Penedès

Exposicions

Inauguració exposició fotogràfica "Caminos de Hierro"

Vilanova i la Geltrú | Museu del Ferrocarril | 10-11-2022 13:15 h. fins 18-12-2022

Inauguració exposició fotogràfica

La mostra fotogràfica itinerant que gira al voltant del ferrocarril es podrà veure al Museu de Vilanova i la Geltrú fins al 18 de desembre. Les fotografies exploren tots els aspectes del món ferroviari i dibuixen el dia a dia d’un mitjà de transport que no només afavoreix una mobilitat col·lectiva sostenible i segura, si no que ha estat motiu de inspiració en totes les manifestacions de les arts plàstiques.

El concurs, d’abast internacional, té el seu origen l’any 1986, quan la “Fundación de los Ferrocarriles” el va crear per tal de donar a conèixer la realitat artística d’un univers transversal recorregut pels camins de ferro. Cal destacar el seu abast internacional  que cada edició traspassa noves fronteres. Any rere any, s’ha aconseguit que participin més de 33.000 fotògrafs que han aportat la xifra de 75.000 obres.

La inauguració de la mostra el 10 de novembre compta amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, la del Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i del president de la Fundació dels Ferrocarrils i de Renfe, Isaias Taboas, entre d’altres convidats.

XXI edició dels Premis a la col·laboració; Camins de Ferro a Vilanova

En el mateix esdeveniment, es lliuraran els premis anuals a la cooperació amb el Museu del Ferrocarril de Catalunya que, amb el nom “Camins de Ferro a Vilanova”, reconeixen i valoren el suport rebut per part de  persones i organitzacions.

Els premis van ser creats l’any 2000, amb l’objectiu d’agrair públicament la col·laboració i ajuda desinteressada rebuda per a la projecció del centre patrimonial. En aquesta vintena primera edició, l'equip del Museu ha decidit concedir els guardons corresponents a les categories individual i d'organització a Jordi Font-Agustí, ingenyier, filòleg i escriptor, per la seva trajectòria d'ajuda als projectes del Museu i de divulgació de la cultura vinculada al ferrocarril; i a la Fundació Catalunya-La Pedrera, per la seva cooperació en la difusió del llegat de memòria històrica del ferrocarril i en la tasca i compromís cap a les persones, en què destaca la seva participació al projecte social “VAGOlab Gent Gran” del Museu del Ferrocarril , en què es porta treballant conjuntament des de l'any 2017.

Esteu convidats!

Lloc i adreça de l'acte

  • Vilanova i la Geltrú
  • Museu del Ferrocarril
  • Plaça d'Eduard Maristany, s/n, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!