Conferències, col.loquis

19a Festa per una Societat Inclusiva al Garraf

Vilanova i la Geltrú | El Pòsit de Pescadors | 24-11-2022 18:00 h.

19a Festa per una Societat Inclusiva al Garraf

CAL AVANÇAR EN EL DESPLEGAMENT DE L'ESCOLA INCLUSIVA, SITUACIÓ A LA NOSTRA COMARCA

Ja fa cinc anys de l’aprovació del decret per una Escola Inclusiva i cal veure com estem sobretot a la nostra comarca, on enguany han esdevingut situacions bastant deplorables. Mirarem de posar sobre la taula les dificultats i beneficis que tenen els centres per esdevenir veritables escoles inclusives. Donar veu a la comunitat educativa perquè expressi les seves preocupacions, al temps que es generen complicitats per tal de superar els entrebancs. Situar la importància d'aprofundir en una mirada inclusiva, que en sí mateixa també és generadora de recursos.


El format serà de taula rodona on hi haurà diferents membres de la comunitat educativa, i cadascú ens donarà la seva visió. Presentació del grup que lluita per aconseguir una escola Inclusiva de qualitat.

 

OBJECTIUS


1. Reflexionar sobre la necessitat de la mirada inclusiva a les escoles.
2. On es troba la implementació del Nou Decret .
3. Veure la situació actual de les escoles de la nostra comarca, situacions difícils que han passat en aquest inici de curs.
4. Reflexionar en com podem dur estratègies que afavoreixin l’exercici dels drets reconeguts per evitar-ne la seva vulneració. Coordinadora d’entitats, centres, ciutadans i ciutadanes del Garraf per una Societat Inclusiva Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf
5. Ser conscients de la necessitat d’un canvi de mirada per fomentar cultures realment inclusives. Del canvi d’estructures al canvi de fonaments.
6. Posar en evidència la manca de mirada inclusiva mitjançant l’expressió de la realitat de centres educatius.

ESPAI DE DEBAT ADREÇAT A :

• Equips Directius dels Centres Educatius.
• Docents (educació ordinària, educació especial, SIEIs, AIS) i altre personal educatiu dels Centre.
• Serveis Educatius (EAPs, Centres de Recursos, etc.).
• Inspecció.
• Pares i mares d'alumnes amb discapacitat o sense.
• Alumnes i exalumnes amb i sense discapacitat.
• Entitats i Plataformes Ciutadanes.
• Representants polítics.
• I tothom que estigui interessat en participar-hi.

DINÀMICA 18 a 19 hores

● Presenta i modera la taula rodona:

Toni Cebrià, mirada inclusiva Psicopedagog, membre de la Plataforma per una Escola Inclusiva al Garraf i membre del grup motor de la XIX Festa per una Societat Inclusiva.

PARTICIPANTS:

▪ Beatriz Carrasco, Tècnica Superior en integració social, representant de la Comissió d’atenció a la diversitat de l’AFA de l’Escola Sant Jordi.

▪ Ester Maturana, Educadora d’Educació Especial dins el suport SIEI d’una escola de la nostra comarca, mare de l’Escola Margalló, membre del Consell Escolar de l’escola i representant de les famílies al CEM.

▪ Laura Rodriguez Córdoba, mestra de Primària a l’Escola Margalló.

▪ Marta Sala Casas, fisioterapeuta EAP des del 1991. Va començar al Margalló quan estaven en plantilla a l’escola fisioterapeutes i logopedes.

▪ Esther Serra mare d’un nen amb necessitats educatives especials, membre de la Plataforma per una Escola Inclusiva del Garraf, portaveu d’algunes famílies de SIEI.

19 a 20 hores Debat obert per part de totes les persones assistents. 

Us esperem a tots i a totes!!!

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!