Agenda del Penedès

Altres

Els conflictes al Penedès històric

Vilafranca del Penedès | Sala d'Actes l'Escorxador | 24-11-2022 19:00 h.

Els conflictes al Penedès històric
La presentació anirà a càrrec dels historiadors Josep Anton Calvet responsable de la secció d’història de l’IEP; Roger Benito que parlarà sobre “els conflictes com a motor de la història” i Jordi Vidal que explicarà “l'ús de les fonts històriques en el coneixement dels conflictes.”
 
El llibre que es presenta recull les dinous ponències i comunicacions presentades al VI Seminari d’Història del Penedès. El contingut dels diversos textos, tot i centrar-se en els conflictes, és molt variat, ja que abasta tot el Penedès històric des del Llobregat al Gaià; així com diversos períodes històrics, des de l’època medieval fins a l’actualitat. Quant a les
temàtiques dels conflictes que es tracten n’hi ha de socials, polítiques, cultural, econòmiques, personals, familiars, ... Alhora hi tenen una presència significativa dels conflictes entre grups socials i cultures polítiques, i dels que giren al voltant del bandolerisme, del gènere, de la violència, de les guerres, de la toponímia o de la vida quotidiana.

Lloc i adreça de l'acte

  • Vilafranca del Penedès
  • Sala d'Actes l'Escorxador
  • Carrer de l'Escorxador, 21, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!