Agenda del Penedès

Exposicions

Exposició de l’estudiant Noa Reviejo sobre fotografies de Mauthausen

Vilafranca del Penedès | Sala dPAS de l'Escorxador | 25-11-2022 11:39 h. fins 13-01-2023

Exposició de l’estudiant Noa Reviejo sobre fotografies de Mauthausen
Amb el subtítol, Estudi de les fotografies recuperades pels presoners espanyols al camp de concentració de Mauthausen (1940-1945), Noa Reviejo Sáez presenta el seu Treball de Recerca de Batxillerat a la Sala dPAS. Aquest projecte neix inicialment per la curiositat de la seva autora de voler saber-ne més sobre un tret poc conegut de la nostra història contemporània, però que resulta ser fonamental en la culminació de la guerra més cruenta de la història de la humanitat. D’aquesta manera, el projecte acaba adquirint un propòsit diferent de l’interès personal. El que finalment es busca és la divulgació i la preservació de la memòria històrica, reconeixent la rellevància dels trets i conscienciant sobre els perills que poden tenir certes ideologies radicals i així intentar aturar-les. També, es vol retre homenatge a les víctimes del règim nazi i, en especial, reconèixer el sacrifici de tots aquells que van aconseguir extreure les fotografies del camp, tot i jugar-s’hi la vida.
 
L’exposició és una petita mostra de fotografies que van ser sostretes del camp de concentració de Mauthausen, de manera clandestina, per espanyols excombatents republicans en la Guerra Civil fets presoners al camp. En aquesta acció, cal destacar el paper de dos fotògrafs catalans que treballaven al servei d’identificació: Francesc Boix i Antonio García. Fonamentalment, les imatges mostren la realitat dels camps de concentració del règim nazi durant la Segona Guerra Mundial. D’aquesta manera, són testimonis únics i totalment objectius sobre la barbàrie del sistema concentracionari, que en alguns casos, van ser utilitzats als reconeguts judicis de Nuremberg i Dachau l’any 1946, permetent així la condemna dels principals responsables nazis.
 
Els horaris de visita de la Sala dPAS són de dilluns a dimecres de 17 a 20h i els dissabtes de 10 a 13h.
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!