Exposicions

Exposició de Jordi Sàbat

Vilafranca del Penedès | Espai Cultural Fòrum Berger | 13-01-2023 19:00 h. fins 12-02-2023

Exposició de Jordi Sàbat
Sota el títol De cor, Jordi Sàbat ha reunit en aquesta exposició un conjunt d’obres procedents de diferents etapes de la seva trajectòria artística amb la intenció de formular a l’espectador una proposta franca, de sinceritat íntima: convidar-lo a escoltar de prop els batecs que impulsen el seu procés creatiu.
 
Aquesta mostra ens arriba amb la col·laboració de la Galeria Anquin’s de Reus on prèviament ha estat exposada, i s’obre al públic el proper divendres 13 de gener a les 19.00h amb la presència de l’artista.
 
Malgrat que la mostra no es pot presentar com una antologia, les obres exposades ens permet aproximar-nos d’una manera molt precisa als trets essencials que caracteritzen l’estil de Jordi Sàbat.
 
La seva obra s’inclou dins del camp de la poesia visual i de la comunicació gràfica. L’artista tracta de jugar amb la interpretació del significat de les paraules i dels objectes, en un intent de provocar reflexió en l’espectador, d’aconseguir que el concepte es converteixi en pintura, de contar històries i petits contes, de reescriure els objectes banals canviant-los de context i d’època, de parar el temps… i que la seva obra intenti, també, arrencar un petit somriure a l’espectador.
 
El disseny va ser el primer llenguatge que va utilitzar per comunicar-se. Després, va venir la il·lustració, activitat que de manera natural va donar pas a la pintura. La pintura és ara la seva manera d’explicar històries.
 
Ha estat un camí d’anada i tornada, tant en estils, formes i grandàries com en estats d’ànim, però sempre l’autor ha tingut necessitat d’explicar històries. Algunes vegades ho he fet amb una obra seriada, i, unes altres, amb diverses obres aparentment inconnexes, però que en realitat estan relacionades entre si per gammes cromàtiques i, en general, per un sol concepte comunicatiu.
 
​JORDI SÀBAT – Dissenyador gràfic, il·lustrador i artista, a més, Jordi Sàbat és professor d’Elisava i la UPF de Barcelona. També ha impartir docència a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona.
 
Com il·lustrador ha guanyat el premi Destino Infantil i l’Apel.les Mestres. Ha col·laborat amb les principals editorials, revistes i diaris del país com La Vanguardia, El Periódico, Avui, Elle, Marie Claire i Woman, entre d’altres.
 
Com artista ha realitzat diferents exposicions a París, Nova York, Madrid, Barcelona i d’altres ciutats.
 
Com dissenyador treballa per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i per diferents multinacionals i petites empreses.
 
 
L’exposició és oberta a tothom i d’accés lliure fins al 12 de febrer en l’horari habitual de l’Espai Cultural Fòrum Berger, de dijous a dissabte de 18h a 20h. Diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h.

Lloc i adreça de l'acte

  • Vilafranca del Penedès
  • Espai Cultural Fòrum Berger
  • Rambla de Nostra Senyora, 6, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!